Politie logo
CONTACTEER DE POLITIE

Noodzaak

Modern politiewerk betekent dat we meegaan met onze tijd. Ons werk heeft nooit een begin- of einduur gekend, maar meer dan ooit moet de politie altijd en overal beschikbaar en bereikbaar zijn. Daarom moeten we ons anders organiseren. Om meer politiemensen en middelen beschikbaar te hebben op straat.

Er zijn aanpassingen doorgevoerd in de structuur van Politiezone Antwerpen als organisatie. Er zijn nieuwe eenheden gevormd en er werden nieuwe technologieën ingevoerd. Denk maar aan het mobiele politiekantoor, om het werk nog effectiever en efficiënter te kunnen uitvoeren.

Brabo-werken

Politiezone Antwerpen ontwikkelde een nieuwe werkstijl: het Brabo-werken. Resultaatgericht, tijd- en plaatsonafhankelijk werken zijn sindsdien ingeburgerde begrippen.

De bouw van en de verhuis naar een nieuw mastergebouw vormen belangrijke mijlpalen om ook de vierde pijler van het Brabo-werken waar te maken: activiteitgericht werken.

Vier beweegredenen

Er zijn vier beweegredenen om onze werking te centraliseren in een mastergebouw: efficiëntie, medewerkerstevredenheid, flexibiliteit en kostenbeheersing.