Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE

Beschadiging van een voertuig

Schade aan je auto kan in veel verschillende vormen voorkomen, van een krasje op de lak over afgerukte spiegels en stukgeslagen ruiten tot een compleet uitgebrand voertuig. Wat gebeurt er als deze schade niet je eigen schuld is en de dader blijkt spoorloos te zijn?

 

Als je schade aan je auto ontdekt die je niet zelf hebt aangericht, dan is de eerste stap altijd aangifte doen bij de politie. Om een schadevergoeding te kunnen claimen bij je autoverzekering heb je namelijk meestal een bewijs van aangifte nodig. Daarnaast kun je de kosten later alsnog verhalen op de dader als deze wordt gepakt.

Minder dan 1 000 euro schade: online aangifte

Schade aan je voertuig kan je online aangeven via Police-on-Web, het digitale aangifteplatform van de geïntegreerde politie (niet in beheer van Politie Antwerpen). Dit kan alleen als de schade minder dan 1 000 euro bedraagt.

Meer dan 1 000 euro schade: afspraak

Bij Politie Antwerpen kan je een afspraak maken voor aangifte van beschadiging van je voertuig. Zo verlies je geen tijd in de wachtruimte aan het loket. Heb je al een schadebestek van je garagist? Neem dit zeker mee naar het politiekantoor. Wanneer je voertuig omwille van de beschadigingen niet langer rijvaardig blijkt te zijn, maak je ook best een afspraak in een politiekantoor.

of