Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE

Auto-inbraak

Het is schrikken als je bij je geparkeerde wagen komt en er is ingebroken. Je kan hiervan online aangifte doen via deze website. Zo moet je je niet verplaatsen naar een politiekantoor. 

 

Sommige dieven hebben het niet gemunt op je wagen, maar op de inhoud ervan. Auto-inbraak kan je online aangeven via Police-on-Web, het digitale aangifteplatform van de geïntegreerde politie (niet in beheer van Politie Antwerpen).

Soms online niet mogelijk

Wanneer het inschrijvingsbewijs of de nummerplaat van je wagen is gestolen, maak je best een afspraak bij een politiekantoor. Zo verlies je geen tijd in de wachtruimte aan het loket.

of

Ook wanneer iemand heeft geprobeerd om je voertuig te stelen, moet je hiervan aangifte doen in een kantoor. Dit kan je merken aan een geforceerd stuurslot, gesaboteerde contactdraden of een stuurkolom waarvan het omhulsel is verwijderd. Lees dan verder op deze pagina.

Bij de hand

Houd - indien mogelijk - zowel bij je online aangifte als wanneer je naar een politiekantoor komt volgende informatie ter beschikking: je identiteitskaart, je inschrijvingsbewijs, gelijkvormigheidsattest, verzekeringsbewijs, keuringsbewijs, aankoopbewijzen en serienummers van de gestolen spullen.