Politie logo
CONTACTEER DE POLITIE

Mastergebouw

In 2023 verhuist Politiezone Antwerpen naar een nieuw mastergebouw aan Post X in Berchem. Het complex komt op de hoek van de Borsbeeksebrug met de Binnensingel, een goed bereikbare uitvalsbasis voor de hele stad.

Tegen 2023 zullen alle beleidsuitvoerende en beleidsondersteunende diensten centraal gehuisvest worden in het nieuwe mastergebouw. Onthaal en wijkwerking vormen de uitzondering en blijven verspreid over verschillende regio- en wijkkantoren. Politiezone Antwerpen voorziet ook een onthaalfunctie in het mastergebouw.

Technisch hoogwaardig

Het nieuwe gebouw zal technisch hoogwaardig en helemaal klaar zijn voor de meest moderne veiligheidstechnologie. Een van de speerpunten is dat een aangename en flexibele werkomgeving moet zijn. Een plek waar je graag komt werken. Het gebouw moet ruimte bieden aan 2 200 operationele en administratieve politiemedewerkers.

Verschillende partners

Op 25 september 2017 gaf de gemeenteraad haar fiat voor dit grootschalige bouwproject. Het korps doet hiervoor beroep op een DBFM-overeenkomst (Design, Build, Finance & Maintenance) met verschillende partners, waaronder Stad Antwerpen, AG Vespa en projectontwikkelaar IRET. Een dispuut tussen projectontwikkelaar en bouwheer zorgde ervoor dat de bouw meer dan een jaar vertraging opliep. Medio 2020 nam Besix het roer over.