Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE

Bedreiging

Bedreiging wil zeggen dat iemand ermee heeft gedreigd een aanslag te plegen op jouw persoon of jouw eigendom. De uiting van deze bedreiging brengt bij jou een vrees voor een aanslag met zich mee.

 

Deze bedreigingen kunnen zowel schriftelijk als mondeling gebeuren. Je kan door iemand worden bedreigd met een bevel of een voorwaarde, zoals het vragen van een som geld. Een bedreiging via gebaren is ook mogelijk. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer iemand op een opvallende manier en herhaaldelijk zijn hand naar de zak van zijn jas brengt en zo het vermoeden wekt dat er een wapen in zit. Al deze situaties zijn strafbaar. Niet elke situatie heeft natuurlijk dezelfde straf.

Doe aangifte

Maak hiervoor een afspraak in een politiekantoor. Zo verlies je geen tijd in de wachtruimte aan het loket. Ben je slachtoffer van feiten op het openbaar vervoer? Doe dan binnen de 48 uur aangifte. Deze termijn is nodig om tijdig beelden te kunnen opvragen bij De Lijn.

of

Burenruzie

Tijdens een burenruzie wordt soms dreigende taal gebruikt. Toch kan je niet elke burenruzie definiëren als bedreiging. Heb je een conflict met je buren? Lees dan verder op deze pagina.