Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE

SHIELD: voor een veilig Antwerpen

SHIELD is een publiek-private samenwerking op basis van informatie-uitwisseling. Het is een overkoepelend internationaal programma voor initiatieven met betrekking tot de veiligheid van de stad Antwerpen.

SHIELD werkt met een online informatiepunt voor terreurupdates waar zowel de nieuwste als de belangrijkste berichten over onder meer industriespecifieke dreigingen mee worden gegeven. Met SHIELD wil de Antwerpse politie de communicatie tussen de politie en de publiek-private sector eenvoudiger en toegankelijker maken. Dit helpt Politiezone Antwerpen bij de moeilijke opdracht om onder meer daden van terreur op de stad te vermijden.

Tweede SHIELD-congres

Op 24 september 2021 organiseerden we voor de tweede keer ons Antwerpen SHIELD-congres. Zo'n 150 leden van het netwerk luisterden naar de expertise van de sprekers.

Een aantal van hen nam deel aan onze podcast. Zo vertelt Lionel D. als gewezen lid van de speciale eenheden over zijn ervaringen tijdens antiterreuracties, werpt Koen Metsu zijn licht over dreigingen en onderstreept onze directeur ICT, Maarten Torfs, het belang van internetbeveiliging. Je kan de podcast hieronder beluisteren.