Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE

Slachtofferhulp nodig

Je verloor een dierbare in een verkeersongeval, je raakte betrokken bij een gewapende overval, je werd slachtoffer van een woningbrand, je werd op straat brutaal bestolen. Maak een afspraak met de dienst slachtofferzorg.

of

Misschien ervaar je gevoelens die je nooit eerder had. De dienst slachtofferzorg van Politiezone Antwerpen is er voor jou. Om te luisteren naar je verhaal en om je vragen te beantwoorden.

We praten met jou.

Voelt het alsof je leven volledig overhoop werd gehaald? Dat is niet abnormaal. Daarom doet het goed erover te praten met onze maatschappelijk werkers. Vertellen wat er gebeurd is en hoe jij je daarbij voelt, kan helpen om de feiten te verwerken. Onze mensen zoeken samen met jou ook naar andere mogelijkheden als je je daar beter bij voelt.

We informeren jou.

Wens je meer uitleg over de juridische stappen die je kunt ondernemen? Ook daarbij kunnen onze maatschappelijk werkers je helpen. Als je niet thuis bent in de rechtsbegrippen krijg je van ons verduidelijking. Bovendien krijg je advies over wanneer je het best je verzekeringsmaatschappij of een advocaat raadpleegt.

We helpen je aan het juiste adres.

Je krijgt van onze medewerkers alle contactgegevens van andere diensten voor slachtofferzorg, als blijkt dat verdere informatie of begeleiding nodig is.

Hoe kan je ons contacteren?

Bij tussenkomst van de politie noteert de inspecteur je gegevens en vraagt hij of zij of je een beroep wilt doen op onze diensten. Ga je op dit aanbod in, dan nemen we enkele dagen later contact op met jou. Je hoeft zelf geen enkele actie te ondernemen.

Soms dringt de impact van de feiten niet meteen door. Problemen of vragen kunnen pas veel later opduiken. Ook dan kan je nog een beroep op ons doen. Je kan een contactname door de dienst slachtofferzorg aanvragen via het online aanvraagformulier. De steun, het advies en de hulp die slachtofferzorg levert, is volledig gratis.

Je kan enkel bij de dienst slachtofferzorg van Politiezone Antwerpen terecht als de feiten zich hebben afgespeeld op het grondgebied van de stad Antwerpen of als je hiervan aangifte deed in een Antwerps politiekantoor. Neem in andere gevallen contact op met de dienst slachtofferzorg van de andere betrokken politiezone.

We zijn er voor jou.

 

Dienst slachtofferzorg