Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
  • Home
  • E-loket
  • Diefstal van een fiets, speedpedelec, e-step of bromfiets

Diefstal van een fiets, speedpedelec, e-step of bromfiets

Is je fiets, speedpedelec, e-step of bromfiets gestolen? Doe dan onmiddellijk aangifte bij de politie. Fietsdieven en helers rekenen er immers op dat je toch geen aangifte doet. Alleen met een bewijs van diefstal, kan je je tweewieler claimen als hij wordt teruggevonden.

 

Fietsdiefstal kan je het makkelijkst online aangeven via Police-on-Web, het digitale aangifteplatform van de ge├»ntegreerde politie (niet in beheer van Politie Antwerpen). 

Je kan het online formulier voor bromfietsdiefstal ook gebruiken voor de aangifte van diefstal van een speedpedelec of een voortbewegingstoestel zoals een elektrische step. Je nummerplaat seinen we op het moment dat we je online aangifte verwerken.

Je kan ook aangifte doen op kantoor. Maak hiervoor een afspraak via deze website. Zo verlies je geen tijd in de wachtruimte aan het loket.

of

Als je tweewieler niet op de openbare weg is gestolen maar uit een woning, kan je geen online aangifte doen. In dat geval bel je best naar de Blauwe Lijn. Onze medewerkers sturen een patrouille ter plaatse voor vaststellingen en sporenonderzoek.

Blauwe Lijn:0800 123 12

of

Verlorenofgevonden.be

Neem zeker eerst een kijkje op www.verlorenofgevonden.be. Op deze website staan fietsen die gevonden of achtergelaten werden. Ook na je aangifte houd je deze website best goed in de gaten.

Deze fietsen worden drie maanden lang bewaard in het stadsmagazijn. Na afloop van deze termijn schenkt de stad ze aan de kringwinkel. Een jaarlijkse fietsenverkoop wordt in Antwerpen dus niet langer georganiseerd.

In beslag genomen?

Fietsen die in beslag zijn genomen naar aanleiding van criminele feiten worden gestald in een depot in de buurt van het gerechtsgebouw. Wil je te weten komen of je fiets daar staat? Richt een brief aan de procureur des Konings, Bolivarplaats 20, 2000 Antwerpen. Vermeld zoveel mogelijk gegevens en voeg volgende zaken toe:

  • Het nummer van het proces-verbaal van je aangifte
  • De kenmerken van de fiets (kleur, model, merk)
  • Een kopie van het aankoopbewijs als je dit (nog) hebt
  • Een foto als je die hebt
  • Je persoonsgegevens (naam, adres, telefoonnummer, rijksregisternummer, e-mailadres)

Als je fietsdieven aan het werk ziet

Verwittig de politie altijd wanneer je iemand een fietsslot ziet forceren of wanneer iemand je op straat een fiets probeert te verkopen. Voor dringende oproepen kan je terecht op het noodnummer 112.