Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
  • Home
  • Dienstverlening

Dienstverlening

Honderden mensen zoeken dagelijks contact met de Antwerpse politie, om heel verschillende redenen en op verschillende manieren. Politie Antwerpen is dag en nacht in de weer om iedereen zo goed mogelijk verder te helpen. Vandaar ook onze krachtige slogan 'Politie Antwerpen. Altijd van dienst'.

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Politiezone Antwerpen biedt je tips en informatie rond vaak voorkomende criminaliteitsfenomenen in de stad.

Digitale dienstverlening

De overheid wordt steeds digitaler. Mensen vullen hun belastingaangifte digitaal in of vragen documenten online aan. Ook Politiezone Antwerpen zet meer dan ooit in op digitale dienstverlening.

Verkeer

Verkeerssituaties zijn vaak ingewikkeld en de regels veranderen regelmatig. Politie Antwerpen probeert een antwoord te bieden op verkeersvraagstukken, in de vorm van campagnes, opleidingen of informatie.

Wijkwerking

Politiezone Antwerpen wil de politieman of -vrouw dichter bij de Antwerpenaar brengen om doelgericht te kunnen inspelen op de specifieke problemen van een wijk.

Politiecodex

De politiecodex bundelt bestaande politieregels. Het bevat ook artikels die het de stad mogelijk moeten maken om snel en efficiënt op te treden tegen overlast zoals sluikstort, nachtlawaai en vandalisme.

Onderzoek klantentevredenheid

Politiezone Antwerpen organiseert met de regelmaat van de klok een klantentevredenheidsonderzoek over zijn onthaalwerking. Laat na je bezoek aan een kantoor weten hoe je ervaring was.

Teruggevonden buit

Onze speurders treffen regelmatig spullen aan die mogelijk afkomstig zijn van een misdrijf. Ben je slachtoffer en herken je voorwerpen? Gebruik het meldingsformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.