Dienstverlening | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

DienstverleningPrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Honderden Antwerpenaars zoeken dagelijks contact met Politiezone Antwerpen, om heel verschillende redenen en op verschillende manieren. Politie Antwerpen is dag en nacht in de weer om de burger zo goed mogelijk verder te helpen. Vandaar ook onze krachtige slogan 'Politie Antwerpen. Altijd van dienst'.

Digitale dienstverlening

De overheid wordt steeds digitaler. Mensen vullen hun belastingsaangifte digitaal in of vragen documenten online aan. Ook Politiezone Antwerpen zet meer dan ooit in op digitale dienstverlening. Met een nieuwe campagne wil PZA haar Blauwe Loket beter bekend maken bij de inwoners en de bezoekers van Antwerpen.

Lees meer ...

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Politiezone Antwerpen speelt met gerichte preventieve acties in op vaak voorkomende criminaliteitsfenomenen in de stad. Gespecialiseerde medewerkers geven advies op maat aan burgers en ondernemers om het risico op inbraak, hold-up, winkeldiefstal, agressie, fietsdiefstal, gauwdiefstal ... zoveel mogelijk te beperken.

Lees meer ...

Verkeer

Verkeerssituaties zijn vaak ingewikkeld en de verkeersregels veranderen regelmatig. Politie Antwerpen probeert een zo duidelijk mogelijk antwoord te bieden op verkeersvraagstukken, in de vorm van campagnes, opleidingen of een degelijk informatieaanbod.

Lees meer ...

Politiecodex

De politiecodex bundelt de politieregels van de stad. Kleine vormen van overlast zoals sluikstort, hondenpoep, nachtlawaai of vandalisme kunnen dankzij de codex snel en efficiënt worden aangepakt.

Lees meer ...

Wijkwerking

Politiezone Antwerpen wil de politieman of -vrouw dichter bij de Antwerpenaar brengen om doelgericht te kunnen inspelen op de specifieke problemen van een wijk.

Lees meer ...

Aanvraag parkeerverbod

Verhuizen, het leveren van meubels, een container plaatsen, een hoogtewerker gebruiken … er zijn veel redenen om een parkeerplaats even vrij te houden. Vanaf 1 januari 2016 moet je dit aanvragen bij de stad en niet langer bij de politie.

Lees meer ...

Slachtofferzorg

Je verloor een dierbare in een verkeersongeval, je raakte betrokken bij een gewapende overval, je werd slachtoffer van een woningbrand, je werd op straat brutaal bestolen ... Misschien ervaar je gevoelens die je nooit eerder had. De dienst slachtofferzorg van Politiezone Antwerpen is er voor jou. Om te luisteren naar je verhaal en om je vragen te beantwoorden.

Lees meer ...

Wapenadvies

Je wil een wapen kopen en weet niet goed aan welke voorwaarden of wetgeving je moet voldoen. Je hebt een wapen gevonden bij het leegmaken van de woning van een overleden familielid en hebt geen idee waar je hiermee moet blijven. Je hebt hulp nodig bij het invullen van je aanvraag voor een wapenvergunning. In al deze situaties kan je terecht bij de dienst wapens.

Lees meer ...

Teruggevonden voorwerpen

Politiezone Antwerpen treft regelmatig voorwerpen aan die mogelijk afkomstig zijn van een misdrijf. Ben je slachtoffer en herken je een of meerdere voorwerpen? Laat het ons weten via het bijhorende formulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

Opgelet: verloren voorwerpen die in een politiekantoor worden binnengebracht, vind je niet terug in deze fotogalerij. Het gaat uitsluitend om spullen die speurders van de lokale recherche aantreffen tijdens huiszoekingen.

 

Meer info: https://www.politieantwerpen.be/news/press-item/politie-stelt-teruggevonden-gestolen-voorwerpen-online-tentoon.

 

Lees meer ...