Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE

Over ons

Voor wie op zoek is naar informatie over Politiezone Antwerpen: onze organisatiestructuur, ons nieuw mastergebouw, ons diversiteitsbeleid, onze veiligheidsplannen, ons uniform, ons wagenpark ...

Organisatie

De directie operaties vormt het kloppend hart van Politie Antwerpen. De medewerkers van deze directie staan dagelijks in voor de veiligheid in de stad.

Mastergebouw

In 2023 verhuisde Politiezone Antwerpen naar een nieuw mastergebouw aan Post X in Berchem. Het complex bevindt zich op de hoek van de Borsbeeksebrug met de Binnensingel, een goed bereikbare uitvalsbasis voor de hele stad.

Hoe herken je de politie?

Het gebeurt helaas af en toe: mensen die zich uitgeven als politiemannen of -vrouwen om argeloze slachtoffers geld en andere kostbaarheden te ontfutselen. Hier lees je hoe je een ambtenaar van politie kan herkennen.

Voertuigen

Politie Antwerpen beschikt over een uitgebreid wagenpark. De opvallendste nieuwkomer is de combi 4.0 met z'n geblokte Battenburgpatroon. Benieuwd naar wat onze ploegen zoal vervoeren? Ontdek het hier.

Missie, visie en waarden

Onze missie: beschermen van onze vrijheid in een veilig Antwerpen. Onze visie: Politiezone Antwerpen is altijd, overal en vooruitstrevend betrokken bij onze stad. Bemiddelend waar het kan, daadkrachtig waar het moet.

Criminaliteitscijfers

De politie en de stad Antwerpen stellen de criminaliteitscijfers online ter beschikking van de burger via 'Stad in cijfers'. Zo communiceren ze in alle transparantie over de criminaliteit in Antwerpen en haar districten.

Erfgoedcentrum

Op de achtste verdieping van het hoofdkantoor in Berchem bevindt zich het erfgoedcentrum van Politie Antwerpen. De permanente tentoonstelling geeft een zicht op het verleden en het heden van de politie in Antwerpen.

Diversiteit

Politiezone Antwerpen draagt de diversiteit van de stad en het korps een warm hart toe.

Veiligheidsplannen

De stad Antwerpen legt haar prioriteiten op vlak van veiligheid vast in twee lokale veiligheidsplannen: het zonaal veiligheidsplan en het verkeersveiligheidsplan.

Pers

Elke dag van het jaar staan onze woordvoerders ten dienste van de pers. Mediapartners krijgen informatie via persberichten, sociale media en persmomenten.