Politie logo
CONTACTEER DE POLITIE

Verloren: officiële documenten of bankkaart

Ben je officiële documenten of een bankkaart kwijt? Je kan hiervan online aangifte doen bij de stad Antwerpen. Doe je liever aangifte in een politiekantoor? Maak dan eerst een afspraak.

 

Zo verlies je geen tijd in de wachtruimte aan het loket. Bij verlies van officiële documenten of een bankkaart is het belangrijk om snel te reageren om te voorkomen dat er misbruik van wordt gemaakt.

Bankkaart

Bel Card Stop op het nummer 078 170 170.

Heb je gemerkt dat er misbruik is gemaakt van je verloren bankkaart? Lees dan verder op deze pagina.

Identiteitsbewijs

Bel DOC STOP op het nummer 00800 2123 2123. In principe is DOC STOP 24/24 bereikbaar. Is dit nummer toch niet bereikbaar? Of bel je vanuit het buitenland? Bel dan naar 02 518 21 23.

Doe zo snel mogelijk aangifte van het verlies. Afhankelijk van welk document is kwijtgeraakt, kan je aan een stadsloket of bij de politie aangifte doen. Meer informatie vind je op de website van de stad Antwerpen. Om de aangifte makkelijk te laten verlopen, neem je best andere documenten met naam en foto mee, zoals een rijbewijs, reispas of abonnement.

De politie seint je identiteitskaart. Je ontvangt een bewijs van verlies. Dit document is een wettige vervanging van je identiteitsdocument. Het is twee maanden geldig en niet verlengbaar. Het bewijs is niet geldig in het buitenland.

Vreemdelingenkaart of verblijfsdocument

Bel DOC STOP op het nummer 00800 2123 2123 als je elektronische vreemdelingenkaart kwijt is. Dan wordt je kaart meteen geblokkeerd en internationaal geseind. Je kan ze dan niet meer gebruiken, zelfs als je ze terugvindt. Je kan DOC STOP 24/7 bellen. Bel je vanuit het buitenland of antwoordt DOC STOP niet? Bel dan 02 518 21 23. Heb je een papieren verblijfsdocument? Dan moet je DOC STOP niet bellen.

Doe aangifte van verlies bij de politie. Maak hiervoor een afspraak via de witte knop onderaan.

Vraag een nieuwe vreemdelingenkaart of verblijfsdocument aan. Voor een elektronische vreemdelingenkaart A of H of een papieren verblijfsdocument, kan je zonder afspraak naar het stadsloket van Deurne gaan. Voor een elektronische vreemdelingenkaart B, C, D, E, E+, F, F+, eVK M, EU of EU+ maak je een afspraak bij een stadsloket naar keuze. 

Rijbewijs

Doe onmiddellijk aangifte. Afhankelijk van welk document kwijt is, kan je aan een stadsloket of bij de politie aangifte doen. Meer informatie vind je op de website van de stad Antwerpen.

Bij verlies in het buitenland, kan je daar naar de politie gaan. Maar je moet ook altijd aangifte doen bij de Belgische politie of aan een stadsloket. De politie seint je rijbewijs.

Nummerplaat

Als enkel je nummerplaat vooraan kwijt is, kan je hiervan een kopie/reproductie laten maken. Als je originele officiële nummerplaat achteraan verloren is, doe je onmiddellijk aangifte bij de politie.

Je verloren nummerplaat wordt geseind en is onbruikbaar vanaf dat moment, ook als de plaat eventueel wordt teruggevonden. Je krijgt een attest van verlies. Bewaar dit attest tot je van de dienst voor inschrijving van voertuigen (DIV) een schrappingsattest hebt gekregen en de verkeersbelasting is geregeld.

Inschrijvingsbewijs van je voertuig

Ben je het inschrijvingsbewijs van je voertuig kwijt? Lees dan verder op deze pagina. Voor andere verloren boorddocumenten, zoals je verzekeringsbewijs, keuringsbewijs of gelijkvormigheidsattest kan je hier een afspraak maken.

of

of