Politie logo
CONTACTEER DE POLITIE

Geweldpleging op gezinsleden

Familiaal geweld is iedere vorm van fysiek, seksueel, psychisch of economisch geweld, gepleegd door een (ex-)partner, een ouder of familielid.

 

Geweld binnen families kent vele vormen: partnergeweld, kindermishandeling, ouder(en)mishandeling, geweld tussen broers en zussen of verwaarlozing.

Korpsprioriteit

Familiaal geweld is voor Politie Antwerpen een korpsprioriteit. Om het fenomeen te kunnen aanpakken, is het belangrijk dat je steeds aangifte doet. Maak hiervoor een afspraak in een politiekantoor. Zo verlies je geen tijd in de wachtruimte aan het loket.

In gevaar?

Als je je in een gevaarlijke situatie bevindt, bel je het noodnummer 101. Wij kunnen je veel sneller van dienst zijn als je onmiddellijk telefonisch contact met ons opneemt.

Nood aan een gesprek?

Iedereen gaat anders om met familiaal geweld. Je kan kwaad, bang, verdrietig of wantrouwig zijn. Familiaal geweld kan je dagelijks leven overhoop halen. Misschien vermijd je bepaalde situaties of mensen. Dat is normaal. Behoefte aan een gesprek? Neem contact op met onze dienst slachtofferzorg.

Dringende politiehulp:101

of

of