Diversiteit | Lokale Politie Antwerpen

Current Size: 62.5%

DiversiteitPrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Lokale Politie Antwerpen is er voor alle bewoners en bezoekers van Antwerpen, ongeacht hun afkomst, huidskleur, geloof, geaardheid, leeftijd, handicap, gender … Ook binnen ons politiekorps dragen we diversiteit een warm hart toe. Waar we onze interne en externe accenten leggen, kan je lezen in onze beleidsnota 'Iedereen anders, altijd van dienst'.

Jaarverslag 2017

21 maart is de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Naar aanleiding van deze dag publiceert de dienst diversiteit van Politie Antwerpen haar jaarverslag 2017. Daarin lees je aan de hand van voorbeelden hoe de dienst het thema diversiteit dichter naar de werkvloer heeft gebracht en welke concrete initiatieven werden genomen.

Je kan hier ook het jaarverslag 2016 bekijken.

Campagne 2017: 'Iedereen anders, altijd van dienst'

Wie werkt bij Lokale Politie Antwerpen heeft een superdiverse stad als werkterrein. Toch zijn onze medewerkers altijd van dienst, ongeacht de achtergrond van de personen waarmee ze in contact komen. Ook binnen de samenstelling van het korps is iedereen anders. Toch zorgen we samen voor een veilig Antwerpen waar je kunt rekenen op een prima dienstverlening.

  

Campagne 2016: 'Meld het!'

Met de campagne 'Meld het' moedigt Lokale Politie Antwerpen slachtoffers van haatmisdrijven aan om klacht neer te leggen. We zijn ons ervan bewust dat dit soort misdrijven een zware impact kunnen hebben, maar al te vaak niet tot bij de politie geraken. Wil je klacht indienen? Maak een afspraak via deze website. Voor niet-dringende vragen aan de politie bel je gratis naar de Blauwe Lijn op 0800 123 12. Dringend politiehulp nodig? Bel 101.