Menu-knop

Current Size: 62.5%

DiversiteitPrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Lokale Politie Antwerpen zet actief in op diversiteit in de meest brede zin van het woord. Wij zijn er voor iedereen: ongeacht uw huidskleur, geloof, seksuele geaardheid, leeftijd, handicap, gender … Zowel op het vlak van onze dienstverlening als intern in het politiekorps.

De diversiteitswerking bestaat uit een beleidscel, een operationele cel en een netwerk diversiteit. Deze drie staan in voor het diversiteitsbeleid, interne opleidingen rond diversiteit, contacten met de verschillende gemeenschappen in de stad … Het motto van de diversiteitswerking luidt: "Iedereen anders, altijd van dienst".    

Jaarverslag en beleidsnota

Op 21 maart 2017, de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, publiceert de diversiteitscel van Lokale Politie Antwerpen haar jaarverslag en beleidsnota.

Campagne 'Meld het!'

Met de campagne 'Meld het' moedigt Lokale Politie Antwerpen slachtoffers van haatmisdrijven aan om klacht neer te leggen. Haatmisdrijven hebben een zware impact op het slachtoffer en de samenleving, omdat een individu wordt geviseerd omwille van wie hij of zij is.

Klacht indienen? Maak een afspraak via deze website. Voor niet-dringende vragen aan de politie belt u gratis naar de Blauwe Lijn op 0800 123 12. Dringend politiehulp nodig? Bel 101.

    

Nuttige organisaties

UNIA, Interfederaal Gelijkekansencentrum

Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen