Organisatie | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

OrganisatiePrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Criminaliteitscijfers

Politiezone Antwerpen en Stad Antwerpen stellen de criminaliteitscijfers online ter beschikking van de burger via 'Stad in cijfers'. Zo willen zij in alle transparantie communiceren over de criminaliteit in Antwerpen en haar districten.

Lees meer ...

Diversiteit

Politiezone Antwerpen draagt de diversiteit van de stad en het korps een warm hart toe.

Lees meer ...

Hoe herken je een agent?

Het gebeurt helaas af en toe: mensen die zich uitgeven als politiemannen of -vrouwen om argeloze slachtoffers geld en andere kostbaarheden afhandig te maken. Daarom leggen we je graag uit hoe je een ambtenaar van politie kunt herkennen. Beweeg je cursor over de foto's en klik de verschillende elementen van het uniform aan die voorzien werden van een label.

Lees meer ...

Lokale veiligheidsplannen

De stad Antwerpen legt haar prioriteiten op vlak van veiligheid vast in twee lokale veiligheidsplannen. Het zonaal veiligheidsplan zet de krijtlijnen uit voor de aanpak van lokale criminele en overlastfenomenen. In het verkeersveiligheidsplan komen de prioritaire verkeersthema's aan bod.

Lees meer ...

Missie, visie, waarden

Onze missie: beschermen van onze vrijheid in een veilig Antwerpen. Onze visie: Politiezone Antwerpen is altijd, overal en vooruitstrevend betrokken bij onze stad. Bemiddelend waar het kan, daadkrachtig waar het moet. Meer lezen over onze waarden? Klik op de afbeelding.

Lees meer ...

Organogram

In 2013 tekende Politiezone Antwerpen de blauwdruk van een groot reorganisatieplan voor het korps. Dit resulteerde in een nieuw organogram dat in januari 2014 werd goedgekeurd door de Antwerpse gemeenteraad.

Lees meer ...

Politiemuseum

Politiezone Antwerpen heeft een politiemuseum op de twaalfde verdieping van de Oudaan. Je krijgt er een rondleiding doorheen de rijke geschiedenis van de Antwerpse politie van 1860 tot nu. Je kunt een bezoek aan het museum aanvragen via het formulier in ons e-loket.

Lees meer ...

Pershoek

Elke dag van het jaar staan de woordvoerders van Politiezone Antwerpen ten dienste van de pers. Onze mediapartners krijgen informatie via persbriefings, persberichten, Twitter en persconferenties. Journalisten met vragen kunnen dag en nacht terecht op onze vaste perslijn.

Lees meer ...

Nieuw mastergebouw

In 2021 verhuist Politiezone Antwerpen naar een nieuw mastergebouw aan Post X in Berchem. Het complex komt op de hoek van de Borsbeeksebrug met de Binnensingel, een goed bereikbare plek en een prima uitvalsbasis voor de hele stad. De bouwwerkzaamheden zijn intussen gestart.

Lees meer ...