Politie logo
CONTACTEER DE POLITIE

Locatie

Het nieuwe mastergebouw ligt aan Post X in Berchem. Het complex komt op de hoek van de Borsbeeksebrug met de Binnensingel, een goed bereikbare plek en een prima uitvalsbasis voor de hele stad.

Vroeger was het politiekantoor aan de Oudaan ideaal gelegen omdat het in het toenmalige centrum van de stad lag. Intussen is het aantal inwoners van de stad en van de districten sterk toegenomen. Daardoor is de nieuwe ligging in Berchem logisch, als nieuw ‘middelpunt’ van de uitgedeinde stad.

Bereikbaarheid

Een van de voorwaarden bij de zoektocht naar een nieuwe locatie was de bereikbaarheid. Het gebouw moest een goede uitvalsbasis worden om snel op het terrein te zijn, niet te ver van het justitiepaleis en gemakkelijk bereikbaar voor onze eigen medewerkers en de Antwerpenaren die ons bezoeken.

Het nieuwe politiegebouw zal liggen in een multifunctioneel kantorenpark dat onder meer wordt aangevuld met een plek voor avondonderwijs en een facilitair centrum. Dit centrum komt tegemoet aan de noden van de gebruikers en bezoekers door winkels, een grootwarenhuis, een groot fitnesscentrum, gepaste eetgelegenheden en andere diensten. De ligging vlakbij het station van Berchem, aan meerdere tram- en bushaltes, fietsostrades en de ring maakt het mastergebouw vlot bereikbaar te voet, met de trein, tram, bus, fiets of met de auto.

Toegankelijkheid

Het gebouw is integraal toegankelijk zodat ook rolstoelgebruikers gemakkelijk op bezoek kunnen komen.