Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE

Locatie

Het nieuwe mastergebouw ligt aan Post X in Berchem. Het complex bevindt zich op de hoek van de Borsbeeksebrug met de Binnensingel, een goed bereikbare plek en een prima uitvalsbasis voor de hele stad.

Het aantal inwoners van de stad Antwerpen en haar districten is de laatste jaren sterk toegenomen. Daardoor is de ligging van het nieuw hoofdkwartier in Berchem logisch, als nieuw ‘middelpunt’ van de almaar uitdeinende stad.

Bereikbaarheid

Een uitstekende bereikbaarheid was een van de voorwaarden bij de zoektocht naar een nieuwe locatie. Het gebouw is een goede uitvalsbasis om snel op het terrein te zijn, niet te ver van het justitiepaleis en gemakkelijk bereikbaar voor onze eigen medewerkers en de Antwerpenaren die ons bezoeken.

De ligging vlakbij het station van Berchem, aan meerdere tram- en bushaltes, fietsostrades en de Ring maakt het mastergebouw vlot bereikbaar te voet, met de trein, tram, bus, fiets of met de auto.

Kantorenpark

Het nieuwe politiegebouw ligt in een multifunctioneel kantorenpark dat onder meer wordt aangevuld met een plek voor avondonderwijs en een facilitair centrum. Dit centrum komt tegemoet aan de noden van de gebruikers en bezoekers dankzij de talrijke winkels, een grootwarenhuis, een groot fitnesscentrum, gepaste eetgelegenheden en andere diensten. 

Toegankelijkheid

Het gebouw is integraal toegankelijk zodat ook rolstoelgebruikers gemakkelijk op bezoek kunnen komen.

Twee gevelzichten van het mastergebouw