Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE

Bezoekers

Heb je een afspraak in het mastergebouw of kom je iets leveren? Deze pagina maakt je wegwijs. Je kan het hoofdkantoor op verschillende manieren bereiken. Wil je weten welke bus of tram je kan nemen of waar je je fiets of auto parkeert? Lees het hier.

Het mastergebouw heeft een onthaalloket waar burgers vanaf november de klok rond aangifte kunnen doen. Bezoekers, zoals advocaten, getuigen, journalisten, stadsmedewerkers, leveranciers of sollicitanten, zijn welkom op uitnodiging.

Met de fiets, step of scooter

Het gebouw is met de fiets, de step of per scooter vlot bereikbaar vanuit de stad en de Antwerpse rand. Het Singelfietspad loopt langs het complex, de fietsostrade F1 naar Mechelen is vlakbij en het Ringfietspad ligt op een boogscheut.

Op het plein voor het station van Berchem kan je jouw fiets achterlaten in een open fietsenstalling. Er is ook een Velo-station en een dropzone van Donkey. Naast de Lidl op de Borsbeeksebrug kan je je fiets, step of scooter kwijt in de gratis publieke fietsenparking van Post X op verdieping -1, links van de supermarkt. 

Met tram of bus

De Lijn biedt veel verschillende opties. Zowel de bus als de tram stoppen recht voor het mastergebouw op het plein aan het station van Berchem. Via de routeplanner van De Lijn kan je je volledige reis plannen. 

Tram 4 brengt je van Hoboken naar Silsburg in Deurne (of andersom). Tram 9 rijdt van de P+R op Linkeroever naar Silsburg (of andersom). Beide trams stoppen aan halte 'Berchem Station'. Vooraan het perron kan je oversteken naar het mastergebouw. 

Je kan verschillende bussen nemen naar het mastergebouw. Zo stoppen bussen 20, 21, 30, 32, 38, 51-53, 90-92, 298 en 420-422 allemaal aan Berchem Station. Vanaf het perron kan je oversteken naar de ingang van het complex.  

Met de trein 

Met de trein stap je af in station Antwerpen-Berchem. Als je het station uitgaat, steek je rechts de voetgangersbrug over richting de site Post X. Aan de overkant wandel je naar links richting de Borsbeeksebrug. Het mastergebouw bevindt zich op de hoek van de Borsbeeksebrug met de Binnensingel. Treininfo kan je raadplegen op de website van de NMBS.

Met de auto

Neem bij voorkeur het openbaar vervoer. Het mastergebouw heeft geen parkeerplaatsen voor bezoekers. Er zijn bovendien geen gratis parkeerplaatsen in de buurt. Je kan je auto kwijt in Indigo Neo Parking Post X (Borsbeeksebrug 22) of in Q-park Berchem Station (E. Ryckaertplein 2). Beide parkings zijn ondergronds en betalend.  

Het mastergebouw ligt in een lage-emissiezone. De zone wordt aangeduid met een apart verkeersbord. Meer info vind je op de website Slim naar Antwerpen.

Velo-station voor de ingang van het mastergebouw