Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Politiezone Antwerpen biedt je tips en informatie rond vaak voorkomende criminaliteitsfenomenen in de stad. Wat kan je zelf doen om je woning te beveiligen tegen inbraak? Hoe kan jij jezelf wapenen tegen internetcriminaliteit? Op welke manier kan je het risico op auto-inbraak verkleinen? Hoe helpt cameratoezicht om criminaliteit en overlast te voorkomen? Je leest het hier.

Internetcriminaliteit

Internetcriminaliteit of cybercrime is criminaliteit met ICT als middel en doelwit. Criminelen proberen jou op te lichten via je smartphone, tablet, bankkaart of computer.

Tips tegen inbraak

Inbrekers beslissen binnen de vijf seconden of ze toeslaan. Je kent dus maar beter de zwakke punten van je woning of appartement. Deze tips kunnen je helpen om inbrekers een stapje voor te zijn.

Cameratoezicht

Het stadsbestuur investeert volop in cameratoezicht. Doel is de leefbaarheid in de verschillende wijken verder te vergroten.

Voorkom gauwdiefstal

Een gauwdiefstal kan een onbezorgd dagje shoppen flink verpesten. Daarom geven wij je graag enkele tips.

Illegale taxi's

Wees op je hoede voor illegale taxi's. Illegaal taxivervoer is een misdrijf. Bovendien loop je als passagier verschillende (veiligheids)risico's. Hier vind je tips om legale en illegale taxi's van elkaar te onderscheiden.

Buurtinformatienetwerk

Ook jij kan meewerken aan het verhogen van de veiligheid en het veiligheidsgevoel in je wijk of straat. Je kan zelf een BIN oprichten of lid worden van een bestaande BIN in je buurt.

SHIELD: voor een veilig Antwerpen

SHIELD is een publiek-private samenwerking op basis van informatie-uitwisseling. Het is een overkoepelend internationaal programma voor initiatieven met betrekking tot de veiligheid van de stad Antwerpen.

Lachgas

Jongeren inhaleren steeds vaker lachgas als goedkoop roesmiddel.