Wijkwerking | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

WijkwerkingPrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Politiezone Antwerpen wil de politieman of -vrouw dichter bij de Antwerpenaar brengen om doelgericht te kunnen inspelen op de specifieke problemen van een wijk.

De kracht van de wijkwerking zit hem grotendeels in de aanspreekbaarheid en de zichtbaarheid van de inspecteurs. Ze patrouilleren steeds te voet of met de fiets door jouw wijk. Hierdoor kan je ze makkelijker aanspreken en kunnen zij sneller problemen detecteren en erop inspelen.

Wijkteam

Jouw wijkteam, dat zijn de politiemensen die enkel en alleen werken in je straat, je buurt, je wijk. Zij zijn als het ware 'de ogen, de oren' van je wijk, die ze kennen als hun broekzak. Je ziet ze te voet of met de fiets in uw straat en kunt ze dan ook altijd aanspreken. Ontdek hier welk wijkteam actief is in je buurt.

Lees meer ...

Wat doet een wijkagent?

Elke buurt in Antwerpen heeft een eigen wijkagent. Hij of zij draagt altijd een politie-uniform en verplaatst zich te voet, met de fiets of de bromfiets. Een wijkagent houdt zich dagelijks bezig met een aantal heel specifieke, wijkgebonden taken.

Lees meer ...