Current Size: 62.5%

PreventiePrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Voorkomen is beter dan genezen. Politie Antwerpen speelt met gerichte preventieve acties in op vaak voorkomende criminaliteitsfenomenen in de stad. Gespecialiseerde medewerkers geven advies op maat aan burgers en ondernemers om het risico op inbraak, hold-up, winkeldiefstal, agressie, fietsdiefstal, gauwdiefstal ... zoveel mogelijk te beperken. De preventiedienst van de politie organiseert ook een aantal initiatieven rond jeugdpreventie. Daarover leest u meer op de pagina Scholen.

Inbraakpreventie

Niemand krijgt graag inbrekers over de vloer. Maar erger nog dan wat inbrekers meenemen, is de emotionele shock: dat er iemand ongewenst in uw woning, uw thuis is binnengedrongen. Door een aantal simpele maatregelen kunt u zelf het risico op een inbraak verminderen.

Lees meer ...

Buurtinformatienetwerk (BIN)

Ook als burger kunt u meewerken aan het verhogen van de veiligheid en het veiligheidsgevoel in uw wijk of straat. U kunt zelf een BIN oprichten of lid worden van een bestaande BIN in uw buurt.

Lees meer ...

Fietslabelen

Laat uw fiets labelen! In de strijd tegen diefstal is fietslabelen een uitstekend hulpmiddel. Een fietsendief is niet erg tuk op een gelabelde fiets. Niet Politie Antwerpen, maar Stad Antwerpen is verantwoordelijk voor fietslabelen.

Lees meer ...

Gauwdiefstal voorkomen

Een gauwdiefstal kan een onbezorgd dagje shoppen flink verpesten. Daarom geven wij u graag enkele tips.

Lees meer ...

Word ook mijn maat op straat

Het stadsverkeer wordt almaar drukker. Automobilisten, fietsers, bromfietsers en voetgangers eisen elk hun plek op. Maar verkeer mag geen strijd worden. Iedereen, alle weggebruikers samen, is verantwoordelijk voor verkeersveiligheid. Dit jaar focust onze verkeerscampagne op meer hoffelijkheid in het verkeer. 

Lees meer ...

Fiets gestolen?

Lokale Politie Antwerpen vindt elk jaar een heleboel gestolen fietsen terug. Soms is het echter niet eenvoudig om de juiste eigenaar op te sporen. Daarom is het van belang dat u zelf een aantal stappen zet, zelfs als u nog geen slachtoffer was.

Lees meer ...

Belangrijke documenten kwijt of gestolen

Wat moet u doen als u merkt dat uw bankkaart, identiteitskaart, rijbewijs, inschrijvingsbewijs of nummerplaat van uw voertuig kwijt is. Maak gebruik van deze tips om misbruik van uw verloren of gestolen documenten te voorkomen.

Lees meer ...

Cameratoezicht

Het stadsbestuur investeert volop in cameratoezicht. Doel is de leefbaarheid in de verschillende wijken verder te vergroten.

Lees meer ...

Veilig fietsen

Is uw fiets wettelijk in orde?

Lees meer ...

Registreer uw waardevolle spullen

Ook u kunt vroeg of laat geconfronteerd worden met een inbraak of diefstal. Los van de emotionele impact die een inbraak of diefstal kan hebben, komt er vaak ook een hele papierwinkel aan te pas. Daar kunt u zich gelukkig goed op voorbereiden.

Lees meer ...