Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
  • Home
  • Nieuws
  • Politiezone Antwerpen viert eenjarig bestaan pop-up

Politiezone Antwerpen viert eenjarig bestaan pop-up

11 mei 2024

Op woensdag 8 mei bestond de pop-up van Politiezone Antwerpen één jaar. Dat werd op zaterdag 11 mei gevierd tijdens een groot verjaardagsfeest op de Grote Markt, waar het publiek werd getrakteerd op verschillende demonstraties van politieteams.

De pop-up werd gelanceerd vlak nadat bekend gemaakt werd dat de Antwerpse Container Cup een rekruteringsstunt van Politiezone Antwerpen was.

2 000 bezoekers in pop-up

Iedereen die geïnteresseerd is in een job bij Politiezone Antwerpen, kan zonder een afspraak te maken terecht in de pop-up. Die wordt bemand door verschillende leden van het promoteam, die als geen ander weten wat het betekent om de vrijheid te beschermen in een veilig Antwerpen. Intussen vonden al meer dan 2 000 bezoekers hun weg naar de pop-up.

Wie op zoek is naar meer dan een babbel, kan zich inschrijven voor een van de vele activiteiten in de pop-up. Zo werd de escape game Dossier TANGO al 60 keer gespeeld, werden 15 infosessies en 3 durf-te-vragensessies georganiseerd, maakten onze inspecteurs maar liefst 110 #waargebeurd-wandelingen door de binnenstad en werden er 2 demo’s gegeven door het hondenteam. Ook studenten vonden hun weg naar de pop-up: 927 studenten maakten er gebruik van de studeerlocatie (‘Study360’) en er vonden 17 scholenbezoeken plaats.

Initieel zou de pop-up geopend blijven tot eind juli. Inmiddels werd het bestaan verlengd tot eind 2024. Al deze inspanningen hebben ervoor gezorgd dat, sinds mei 2023, maar liefst 583 kandidaten zich inschreven. Daarmee vulden we maar liefst drie volle klassen, een record.

Feest op de Grote Markt

Op zaterdag 11 mei vond een groots verjaardagsfeest plaats voor de pop-up. De Grote Markt kleurde opvallend geel-blauw, en het publiek werd getrakteerd op verschillende demonstraties. Het Orida fietsteam en de motards van de verkeerspolitie zetten een sterk staaltje behendigheid neer. Het droneteam lokte heel wat publiek met zijn technische snufjes en politiehonden Victor en Thor verbaasden jong en oud. Niet alleen met hun kracht, maar bovenal met hun gehoorzaamheid.

Maar liefst 150 geïnteresseerden vonden de weg naar onze pop-up en praatten er met onze collega’s over een job bij Politiezone Antwerpen. Alle activiteiten in de pop-up zijn te vinden in de kalender op de website.