Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
  • Home
  • Nieuws
  • De Container Cup is stunt van Politiezone Antwerpen

De Container Cup is stunt van Politiezone Antwerpen

6 mei 2023

Politiezone Antwerpen, waar ANDERS? Met deze nieuwe slogan gaan we op zoek naar integere teamspelers, moedige karakters, oprechte volharders, stressbestendige doorbijters en veelzijdige doeners die samen mee willen werken aan een veilige stad.

En dat deden we niet onopgemerkt, of toch wel? Van 3 tot en met 6 mei 2023 konden sportievelingen het beste van zichzelf laten zien in De Container Cup, die neerstreek op de Groenplaats. Er werd gepuft, gelachen, gezweet en vooral … goed gesport! Maar er was meer. Elke deelnemer kreeg bij de start van de proef een dilemma voorgeschoteld dat de volgende kandidaat zou kunnen helpen bij de cognitieve proef. In de opwarmzone was een reclamebeeld te zien. Het gezicht van die campagne werd opgenomen in de line-up. Met een juist antwoord konden de kandidaten hun tijd verbeteren. 

CC
Take over

Op zaterdag was het de beurt aan schepen van onderwijs en jeugd, Jinnih Beels en de adjunct-korpschef, Glenn Verspeet. Het was een spannende strijd, maar uiteindelijk mocht de adjunct-korpschef zich met een tijd van 8.52 minuten de verdiende winnaar van de Antwerpse Container Cup noemen. De burgemeester en Corinne Scoyer, directeur HRM bij Politiezone Antwerpen, becommentarieerden de prestaties en duidden de link tussen de proeven en de politie. Tijdens de aankomst van de adjunct-korpschef, verschenen een dertigtal politiemensen op de Groenplaats, die allemaal op zoek zijn naar dé collega. Zo werd De Container Cup letterlijk overgenomen door Politiezone Antwerpen. 

GL

Alle kandidaten krijgen achter een e-mail met het nieuws dat het om een rekruteringscampagne van Politiezone Antwerpen gaat, en dat er mogelijk een goede politie-inspecteur in hen schuilt. Er wordt vermeld dat Politiezone Antwerpen het ANDERS aanpakt, omdat zij immers tijdens de selectieprocedure én tijdens de opleiding in extra begeleiding voorzien. Tenslotte werden de kandidaten ook warm uitgenodigd om een bezoekje te brengen aan de pop-up. 

Pop-up Grote Markt

Van 8 mei tot 30 juli opent de Antwerpse politie een pop-up op de Grote Markt, waar iedereen welkom is om te praten over een job bij Politiezone Antwerpen. Je kan er ook je sollicitatie indienen en er zullen tal van evenementen en infosessies georganiseerd worden. 

De pop-up is elke dag open van 10 tot 18 uur op de Grote Markt 11, 2000 Antwerpen. Wil je meer weten over een job bij Politiezone Antwerpen? Surf dan naar www.politieantwerpen.be/jobs