Cameratoezicht | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

CameratoezichtPrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Het stadsbestuur investeert volop in cameratoezicht. Doel is de leefbaarheid in de verschillende wijken verder te vergroten.

In Antwerpen is het aangenaam wonen, werken en winkelen. Maar Antwerpen heeft ook problemen die eigen zijn aan elke grootstad. Overlast is er zo een van. Camera's vereenvoudigen het opsporen van daders en leveren bewijsmateriaal. Met camerabeelden kunnen problemen worden voorkomen of snel worden aangepakt. Cameratoezicht in een wijk werkt ook preventief. Het helpt criminaliteit en overlast te voorkomen.

Nieuw aangiftesysteem voor eigen camerabewaking

Gebruik je een eigen camerabewakingssysteem aan de ingang van je woning, handelszaak of industriële site? Sinds 25 mei 2018 moet je rekening houden met de nieuwe camerawet. Die bepaalt dat je het gebruik van deze camera's voortaan moet meedelen aan de politiediensten via aangiftecamera.be. Voor meer info kun je terecht op de website Veiligheid en Preventie van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken.

Locaties

Politiezone Antwerpen beschikt over cameratoezicht in verschillende straten en pleinen in de stad. De exacte locaties vind je terug in het overzicht op deze pagina.

Lees meer ...

Veelgestelde vragen

Meer weten over cameratoezicht in Antwerpen? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres.

Lees meer ...