Organogram | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

OrganogramPrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Het kloppend hart van Politie Antwerpen bestaat uit twee operationele directies: de directie operaties en de nieuwe directie regio- en fenomeenpolitie. Deze directies zijn verantwoordelijk voor de vertaling van de operationele strategie naar de werkvloer en staan dagelijks in voor de veiligheid in de stad.

De directie operaties is verantwoordelijk voor de interventiewerking, openbare orde en voor het beheer van de operationele steundiensten. De anders basisfunctionaliteiten van politie werden samengebracht binnen de directie regio- en fenomeenpolitie. Onder de tak regiopolitie vinden we onder meer de onthaal- en wijkwerking. Het gedeelte fenomeenpolitie valt uiteen in twee delen: recherche en nazorg enerzijds en verkeer anderzijds.

Ter ondersteuning van deze operationele directies voorzien we vier ondersteunende directies: HRM, FILOG, ICT en ILP. Zij leveren de noodzakelijke grondstoffen om onze operaties op het terrein draaiende te houden. Hiertoe rekenen we alle personele, financiële, logistieke en IT-middelen. Zij vormen immers de kritieke succesfactoren van elke organisatie.

Tot slot vind je bovenaan de korpschef, de adjunct-korpschef en zijn hoofdcommissariaat. Zij worden versterkt door drie afdelingen: INTEL, kwaliteitszorg en communicatie. Deze vormen de katalysator voor de reeds aanwezige intelligence-, communicatie-, informatie- en integriteitsprocessen binnen de andere directies.

Onderstaand organogram is aanklikbaar. Je kunt de organisatie op een dieper niveau verkennen door de verschillende onderdelen aan te klikken.