Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
  • Home
  • Nieuws
  • Wijkteam onderschept 40-jarige graffitivandaal

Wijkteam onderschept 40-jarige graffitivandaal

27 februari 2024

In de nacht van 10 op 11 november heeft Politiezone Antwerpen een 40-jarige leerkracht op heterdaad betrapt terwijl hij graffiti aanbracht. De verdachte werd na een korte achtervolging gevat en beboet door een eenheid van interventie. De politie vermoedt dat de verdachte ook verantwoordelijk is voor een reeks andere graffiti. De man uitte zijn frustratie voor de politietussenkomst door ook graffiti aan te brengen op een politievoertuig.

Nadat de man door een ploeg van interventie gevat was na het aanbrengen van graffiti, kon hij het vermoedelijk niet verkroppen dat de politie hem staande had gehouden na een achtervolging. Toen hij weer naar huis ging, uitte hij zijn frustratie door graffiti aan te brengen op een politievoertuig aan de Arenbergstraat. De volgende ochtend is het vandalisme opgemerkt toen het plaatselijke wijkteam wilde starten met hun patrouille. 

Wijkteam start onderzoek

Het wijkteam historische binnenstad van de regio West startte onmiddellijk een grondig onderzoek. De leraar was er zich duidelijk niet van bewust dat de politiewagen onder een camera stond. Op basis van de beschikbare beelden en de graffititekening kreeg het onderzoek vorm. Al gauw legde het wijkteam een link met een 50-tal graffititekeningen in de stad waarvan de dader niet kon gevonden worden.

Huiszoeking

Onlangs is de verdachte twee keer verhoord en is een huiszoeking gebeurd. Ondanks overtuigend bewijsmateriaal bleef de verdachte de feiten ontkennen. 

Zelf slachtoffer van graffiti?

Het wijkteam doet een oproep aan slachtoffers van graffitibeschadigingen om aangifte te doen bij Politie Antwerpen. Het wijkteam adviseert om foto’s te nemen van de schade, te zoeken naar camera’s in de omgeving en vergelijkbare graffititekeningen te melden. Voor graffiti kan je online aangifte doen of een afspraak maken via het e-loket.