Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
  • Home
  • Nieuws
  • Verdachten van informaticafraude gevat

Verdachten van informaticafraude gevat

24 juni 2022

Afgelopen woensdag kon het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Noord twee verdachten arresteren die zich leken bezig te houden met informaticafraude. Ze hadden hun slachtoffer al 2 500 euro armer gemaakt. Het geld werd gerecupereerd. Een van de verdachte bleef na zijn voorleiding bij de onderzoeksrechter aangehouden.

Verdacht gedrag

Het wijkondersteuningsteam (WOT) Noord zette eergisteren een auto aan de kant met twee verdachten in. Ze waren het voertuig achterna gereden nadat de inzittenden zich verdacht hadden gedragen in de buurt van een bankkantoor.

Controle voertuig

De man op de passagierszetel had een laptop op de schoot. Maar toen de politie wilde overgaan tot controle, klapte de verdachte het scherm snel dicht. De politie kon nog net het logo van een bank opmerken. In de auto vonden de leden van het WOT ook nog een bankkaart. Maar de kaart behoorde niet toe aan een van de inzittenden. Er volgde een onderzoek.

2 500 euro geïnd

Tijdens het onderzoek deed de eigenaar van de bankkaart aangifte van informaticafraude bij PZ Bodukap. Het slachtoffer had gemeld dat onbekenden al twee keer geld hadden afgehaald. Een eerste keer het bedrag van 900 euro, een tweede keer werd 1 600 euro afgehaald. Bij de verdachten vond de politie 2 500 euro cash geld. Die som werd gerecupereerd en teruggegeven aan de kaarthouder. 

Verdachten naar onderzoeksrechter

De verdachten van 19 jaar zijn gearresteerd en werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Een van hen is aangehouden. Zijn kompaan is vrij onder voorwaarden.