Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
  • Home
  • Nieuws
  • Tientallen kilo's drugs gevonden in luxueus appartement

Tientallen kilo's drugs gevonden in luxueus appartement

4 maart 2024

Een straatdeal leidde de politie naar een opmerkelijke vondst in een appartement in de Carnotstraat.

Het WOT City hield zaterdagnamiddag toezicht in de omgeving van de Kerkstraat. Er werd een zenuwachtige man opgemerkt die mogelijks op zoek was naar zijn drugsdealer. Toen de man contact maakte met iemand anders kwam de politie meteen tussen. Het bleek wel degelijk om zijn dealer te gaan. Deze man had 150 gram cannabis in zijn rugzak zitten. Opmerkelijk, want de man was vergezeld door twee kinderen. De Nederlander ontkende in Antwerpen te wonen, maar toch kon de politie zijn woonplaats in de Carnotstraat achterhalen. Daar werd een huiszoeking uitgevoerd.

Mercedes

De monden van de politie vielen open van verbazing, want de man woonde in opvallende luxe. In een kamer vond de politie een cannabisplantage, waar ruim 15 kilogram drugs lag te drogen. In een wc werd nog een kilogram cannabis gevonden en 110 gram cocaïne. Nog eens drie kilo cannabis vond het team in de keuken, samen met 600 gram hasj. In een doos ontbijtgranen stak dan weer 10 000 euro cash. Verder stootte het team op een garage waarin twee luxevoertuigen met een totale waarde van ruim 500 000 euro geparkeerd stonden.

hasj

Ondertussen kreeg het WOT ook bijstand van de lokale recherche en het PLUK-team. De speurders zijn ondertussen nog op zoek naar een Lamborghini met een waarde van ruim 300 000 euro. Tot slot werd ook diefstal van elektriciteit vastgesteld voor het voeden van de plantage. Er werd een extra pv opgemaakt voor de aanwezigheid van de twee kinderen. De Nederlander (37) werd voorgeleid en aangehouden.

Plantage