Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE

Overzicht gevatte dealers

28 februari 2023

Verschillende teams van de Antwerpse politie konden afgelopen weekend straatdealers vatten in verschillende buurten en wijken in de stad.

Het drugsondersteuningsteam merkte op vrijdag een huurvoertuig op ter hoogte van het Arenaplein. De bestuurder hanteerde een sportieve rijstijl en was heel de tijd bezig op zijn gsm-toestel. De bestuurder stapte kortstondig in een ander voertuig in en reed nadien tot in Beveren. Toen de man kortstondig een appartement bezocht werd hij gecontroleerd. In totaal vond de politie op de verdachte 46 dosissen cocaïne. Hij had ook een sleutel van een andere auto op zak. De politie kon deze terugvinden en ontdekte in een verborgen ruimte 3 700 euro cash en nog eens 46 dosissen cocaïne. De man (28) werd voorgeleid.

Het WOT Centrum merkte een verdacht persoon op in de Plantin en Morertuslei. Nadat hij contact maakte met een andere persoon kwam het team tussen. Er bleek net drugs te zijn verkocht. De verdachte had 27 gram hasj op zak. Bij hem thuis werd nog 1,17 kilogram hasj, 278 gram cannabis en verpakkingsmateriaal aangetroffen. Een familielid van de verdachte, die tijdens de huiszoeking werd aangetroffen, bleek geseind te staan voor verhoor. De vermoedelijke dealer (27) werd voorgeleid.

Hetzelfde team merkte op het De Coninckplein een mogelijke drugsdeal op. Er bleek inderdaad cannabis te zijn verkocht. De politie kon de leverancier van de verdachte achterhalen, er werd nog eens 136 gram cannabis in beslag genomen. De verkoper (16) moet voor de jeugdrechter verschijnen, de vermoedelijke bovendealer (31) voor de onderzoeksrechter.

Centrum

Zondag merkte het wijkondersteuningsteam van de regio Oost een verdacht persoon op in de Turnhoutsebaan in Deurne. Hij bleek cannabis op zak te hebben om te verkopen. Bij hem thuis werd nog drugs en enkele luxegoederen in beslag genomen. Hij was niet aan zijn proefstuk toe. De man (24) werd voorgeleid.

 

Hetzelfde team had op zaterdag prijs ter hoogte van begraafplaats Silsburg. Een verdachte jongeman had 4 dosissen cocaïne in zijn onderbroek verstopt. Bij hem thuis werden nog bezwarende elementen aangetroffen. De man van 23 werd voorgeleid.

 

Het WOT Zuid onderschepte vorige week een dealer in de Voorjaarstraat. Deze verkocht hasj en xtc. De man van 24 werd voorgeleid.

Oost