Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
  • Home
  • Nieuws
  • Overal in Antwerpen straatdealers gevat

Overal in Antwerpen straatdealers gevat

5 juni 2023

Afgelopen week konden verschillende teams van de wijkwerking straatdealers en leveranciers van allerhande drugs arresteren. Eén man gebruikte zelfs de rugzak van zijn jonge dochter om drugs in te bewaren.

Rugzak dochter wordt gebruikt om drugs te bewaren

 

Het WOT City merkte dit weekend een verdacht contact op tussen een man en 4 cafégangers in de Van Stralenstraat. Een van deze 4 riep een jong meisje bij zich en nam uit haar rugzak verschillende zaken. Deze werden met de man uitgewisseld. Er bleek net cannabis te zijn verkocht. De verdachte man en de rugzak van het jonge meisje werden ook gecontroleerd. De man had bijna 50 gram hasj in zijn onderbroek, in de rugzak van het meisje werd nog cannabis, cocaïne, hasj en crack gevonden. De 3 andere mannen op het terras verlieten daarop de plek. De politie kon hen desondanks allemaal arresteren. In het toilet van het café waren zo’n 60 dosissen crack verstopt, ook aan een boom naast het café werden nog eens 30 dosissen aangetroffen. De politie nam bij de verdachten in totaal 7 gsm’s en 3 500 euro cash in beslag. Alle betrokkenen, inclusief de uitbaatster van het café werden verhoord. Het café werd gerechtelijk verzegeld, de 4 cafégangers (22, 26, 30, 39) werden voorgeleid. Het jonge kind werd opgevangen en zal opgevolgd worden door de sociale diensten. 

Straatdealers onderschept

 

Zaterdag trok een zenuwachtige man in de Carnotstraat de aandacht van het WOT Centrum. De man maakte contact met een vermoedelijke klant en gingen kort een woning binnen in de Bisschopstraat. Toen ze buiten kwamen bleek dat er net cocaïne was verkocht. De verdachte (34) had nog eens 10 gram cocaïne op zak. Hij bleek illegaal in ons land te verblijven en werd voorgeleid.

 

Hetzelfde team merkte ook in de Jan Frans Willemsstraat een verdachte op een elektrische step op. Hij maakte contact met een vermoedelijke klant, waarna de politie tussenkwam. Hij had hasj, cannabis en cash geld op zak. Bij hem thuis werd nog hasj, cannabis en een boekhouding gevonden. De man van 22 werd voor de onderzoeksrechter gebracht.

 

Ook op vrijdag kon het WOT Centrum een dealer op heterdaad betrappen. De verdachte van 26 kwam leveren in de Coqhuilatstraat. Hij had nog kleine hoeveelheden cocaïne en cannabis op zak.

Leveranciers van cocaïne gevat 

 

Het WOT West merkte zaterdag 2 wachtende mannen op in de omgeving van de Zakstraat. Toen deze heel kort in een auto stapten bleken ze net cocaïne te hebben aangekocht. De bestuurder van de wagen werd gecontroleerd. Er werd in totaal zo’n 11 gram cocaïne aangetroffen. Het team kon ook de verdachte identificeren die de vermoedelijke verkoper aanstuurde. Er werd een tweede huiszoeking georganiseerd, deze was negatief. De bestuurder van de wagen (25) werd gearresteerd en voorgeleid, de wagen werd in beslag genomen.

 

Hetzelfde team onderschepte op vrijdag een minderjarige (17) die cocaïne kwam leveren in de Kloosterstraat. Er werd 7 gram cocaïne in beslag genomen. De jongen werd voor de jeugdrechter gebracht.

 

Dezelfde dag arresteerde hetzelfde team een jongen van 16 die cocaïne rondbracht. Hij had nog 6 dosissen en 540 euro cash op zak.

Vlucht op badslippers mislukt 

 

Het WOT Zuid merkte een verdachte man op die in de Pater De Dekenstraat doelloos bleef rondwandelen op zijn badslippers. Toen hij werd aangesproken door de politie probeerde hij te vluchten, maar dat bleek moeilijk op badslippers. De jongen (15) probeerde zich tevergeefs nog van een paar dosissen cocaïne te ontdoen. Hij werd voor de jeugdrechter gebracht.

 

Hetzelfde team merkte donderdagavond een verdacht persoon op die rondreed op een bromfeest op de Bist. Hij had 10 gram cannabis op zak en zocht naar een klant. Zijn (36) drugs en zijn bromfiets werden in beslag genomen.

Dealer betrapt tijdens verkeerscontrole

 

Het wijkteam Historische Binnenstad organiseerde donderdagavond een actie gericht op koeriers die maaltijden leveren. Er werd gewerkt met een dispositief en met 2 patrouilles. Er werd een opgevoerde bromfiets in beslag genomen. Deze was ook niet verzekerd, niet ingeschreven en de  bestuurder had geen rijbewijs. Er werd een andere onverzekerde bromfiets in beslag genomen. De nummerplaat bleek aan een andere brommer toe te behoren. Bovendien had de bestuurder zijn identiteitskaart niet op zak en vervoerde hij een passagier. 1 minderjarige probeerde met zijn opgevoerde bromfiets te ontkomen maar werd ten val gebracht door de politie. Hij had cocaïne, 955 euro cash en een gsm-toestel op zak. Hij (17) werd gearresteerd. Er waren ook vermoedens dat verschillende leveranciers in het zwart werkten, daarvoor wordt nog bijkomstig onderzoek gevoerd.

Dealen aan het kerkhof

 

Het WOT Oost controleerde een stepper ter hoogte van begraafplaats Silsburg. De man van 21 kwam geen bloemen leggen, maar wel cannabis leveren. In totaal vond de politie op hem en bij hem thuis 106 gram cannabis. Het was niet de eerste keer dat de jongen werd betrapt, hij werd opnieuw voorgeleid bij de onderzoeksrechter.