Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE

Meerdere (minderjarige) dealers gevat

31 mei 2022

Tijdens het lange weekend vatten de verschillende teams van de Antwerpse politie opnieuw meerdere dealers. Ook minderjarige verkopers van verdovende middelen ontsnapten niet aan de aandacht van de politie.

Op zondagnamiddag werd een medewerker van het WOT Oost aangesproken in het Rivierenhof. Enkele jongeren vroegen een politieman in burger of hij bij hen drugs had besteld. Toen de jongens hun fout inzagen probeerde een van hen nog te gaan lopen, maar hij kon gevat worden. Er werden 8 verkoopseenheden cocaïne in beslag genomen. De twee (18 en 15) werden voorgeleid. Hun bromfiets werd in beslag genomen.  De meerderjarige verdachte werd door de onderzoeksrechter in vrijheid gesteld mits het naleven van voorwaarden.

Vreemd genoeg werd hetzelfde team ook op zaterdagnamiddag aangesproken door een minderjarige dealer (17). Dit gebeurde in de Koningsarendlaan. Nog voor de dealer zijn fout inzag was hij al geboeid en gearresteerd. Hij had 12 gram cannabis op zak. De jongen werd voor de jeugdrechter gebracht.

Rivierenhof

Op zondag merkte het WOT Zuid tijdens een actie met het wijkteam van Wilrijk 3 verdachte personen op in de Pater De Dekenstraat. De 3 probeerden de controle nog te ontlopen, maar werden gevat en gecontroleerd. Ze zijn mogelijk betrokken bij handel in xtc en cannabis. Ze waren op pad om xtc en cannabis te verkopen. De drie (19, 16 en 16) werden gearresteerd en voorgeleid. Het onderzoek wordt verder gezet.  De meerderjarige verdachte werd door de onderzoeksrechter in vrijheid gesteld mits het naleven van voorwaarden. 

Hetzelfde team arresteerde ook twee dealers op zaterdagnamiddag. Er werd een voertuig gecontroleerd, waarvan de bestuurder geseind stond als ontvluchtte gevangene. Hij en zijn passagier waren in het bezit van cocaïne (20 gram), hasj (40 gram), mdma (5 gram) en xtc (64 gram). Beiden werden voorgeleid, een werd aangehouden, de tweede is vrij onder voorwaarden.

 

Zuid

Op zaterdag onderschepte het WOT City twee mannen die iets hadden uitgewisseld op het De Coninckplein. De verkoper (22) had cannabis en hasj op zak. Bij hem thuis werd in totaal zo’n 170 gram cannabis en hasj aangetroffen. De koper was in het bezit van 60 gram hasj. De step van de verdachte werd in beslag genomen en ook zijn wagen werd op bevel van het parket getakeld. De man werd voorgeleid en aangehouden. Hetzelfde team had een dag later opnieuw prijs in de Sint-Elisabethstraat. De vermoedelijke dealer (20) had nog 10 zakjes cannabis op zak. Bij hem thuis werd nog meer drugs (+- 60 gram) en verpakkingsmateriaal aangetroffen.

Wot City 2
WOT City

Het DOT merkte op woensdag een voertuig op dat op de Amerikalei door het rood reed terwijl de bestuurder op zijn gsm bezig was. De wagen werd gevolgd tot in de Beeldhouwerstraat, waar de man zich parkeerde voor een garagepoort. Er stapte kort iemand in, waarna de politie beide partijen controleerde. De klant erkende dat hij net cocaïne had verkocht. In het voertuig werd 30 gram cocaïne aangetroffen, verstopt onder de versnellingspook. De bestuurder had ook 750 euro cash op zak. Hij testte bovendien positief op drugs in het verkeer. Zijn geld, drugs, auto en rijbewijs mocht hij allemaal achterlaten bij de politie. De man van 21 werd voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter.