Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
  • Home
  • Nieuws
  • Man opgepakt die tot 8 jaar cel was veroordeeld

Man opgepakt die tot 8 jaar cel was veroordeeld

21 oktober 2022

PZ Antwerpen heeft woensdag een 35-jarige man opgepakt die veroordeeld was tot acht jaar cel in een grootschalig drugsdossier.

De correctionele rechtbank in Antwerpen had op 30 juni 2022 zesentwintig mensen veroordeeld tot straffen van één jaar tot acht jaar. Ze maakten deel uit van een criminele organisatie die minstens twaalf partijen cocaïne had ingevoerd.

Gevangenisstraf 8 jaar

De 35-jarige man had daar een belangrijk aandeel in. Hij liep aan tegen een effectieve gevangenisstraf van 8 jaar. Het vonnis is intussen definitief.

Naar de gevangenis

Onder bevoegdheid van het S-bureel van parket Antwerpen * en in een nauwe samenwerking met PZ Antwerpen kon de 35-jarige man woensdagnamiddag gearresteerd worden in Wilrijk. Hij werd overgebracht naar de gevangenis voor de uitvoering van zijn straf.

 

*Het OM ziet erop toe dat de nodige maatregelen worden genomen voor de passende uitvoering van de uitgesproken straffen (geldboete, gevangenisstraf, elektronisch toezicht, probatie, werkstraf ...). Binnen parket Antwerpen wordt die opdracht uitgevoerd door het S-bureel, dat bestaat uit de dienst strafuitvoering, DNA-cel en dienst beslag voertuigen. Het S-bureel is bevoegd voor de hele provincie Antwerpen.