Politie logo
CONTACTEER DE POLITIE

Winkeldiefstal

Je bent slachtoffer van winkeldiefstal. Als je de dief op heterdaad betrapt of kent, bel je meteen 101 zodat we een patrouille ter plaatse kunnen sturen. Winkeldiefstal kan je ook online aangeven via Police-on-Web, het digitale aangifteplatform van de geïntegreerde politie.

 

Je kan winkeldiefstal ook aangeven in een politiekantoor. Maak hiervoor eerst online een afspraak. Zo verlies je geen tijd in de wachtruimte aan het loket. Er is sprake van winkeldiefstal wanneer iemand de kassa passeert en geen intentie heeft te betalen voor de goederen die hij uit de winkel meeneemt. Er zijn echter nog situaties die onder de noemer winkeldiefstal vallen.

Voorbij de kassa

Als iemand iets onder zijn jas of in een rugzak stopt, kan er ook al sprake zijn van winkeldiefstal. De spullen worden dan namelijk opzettelijk aan het zicht onttrokken. Het valt echter moeilijk te bewijzen dat de betrokkene effectief van plan was om de winkel te verlaten zonder te betalen. Daarom wordt het passeren van de kassa als beslissend moment aanzien om de betrokkene aan te spreken over zijn gedrag.

Dringende politiehulp:101

of

of

of