Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
  • Home
  • E-loket
  • Verloren: officiële documenten of bankkaart

Verloren: officiële documenten of bankkaart

Ben je officiële documenten of een bankkaart kwijt? Je kan hiervan online aangifte doen bij de stad Antwerpen. Doe je liever aangifte in een politiekantoor? Maak dan eerst een afspraak.

 

Zo verlies je geen tijd in de wachtruimte aan het loket. Bij verlies van officiële documenten of een bankkaart is het belangrijk om snel te reageren om te voorkomen dat er misbruik van wordt gemaakt.

Bankkaart

Bel Card Stop op het nummer 078 170 170.

Heb je gemerkt dat er misbruik is gemaakt van je verloren bankkaart? Lees dan verder op deze pagina.

Identiteitsbewijs

Bel DOC STOP op het nummer 00800 2123 2123. In principe is DOC STOP 24/24 bereikbaar. Is dit nummer toch niet bereikbaar? Of bel je vanuit het buitenland? Bel dan naar 02 518 21 23.

Doe zo snel mogelijk aangifte van het verlies bij een regioloket van de stad. Meer informatie vind je op de website van de stad Antwerpen. Om de aangifte makkelijk te laten verlopen, neem je best andere documenten met naam en foto mee, zoals een rijbewijs, reispas of abonnement.

Vreemdelingenkaart of verblijfsdocument

Bel DOC STOP op het nummer 00800 2123 2123 als je elektronische vreemdelingenkaart kwijt is. Dan wordt je kaart meteen geblokkeerd en internationaal geseind. Je kan ze dan niet meer gebruiken, zelfs als je ze terugvindt. Je kan DOC STOP 24/7 bellen. Bel je vanuit het buitenland of antwoordt DOC STOP niet? Bel dan 02 518 21 23. Heb je een papieren verblijfsdocument? Dan moet je DOC STOP niet bellen.

Doe aangifte van verlies bij de politie. Maak hiervoor een afspraak. Vraag een nieuwe vreemdelingenkaart of verblijfsdocument aan. Voor een elektronische vreemdelingenkaart A of H of een papieren verblijfsdocument, kan je zonder afspraak naar het regioloket van Deurne gaan. Voor een elektronische vreemdelingenkaart B, C, D, E, E+, F, F+, eVK M, EU of EU+ doe je een aanvraag volgens de aanwijzingen onder de knop.

of

of

Rijbewijs

Doe onmiddellijk aangifte. Afhankelijk van welk document kwijt is, kan je bij een regioloket van de stad of bij de politie aangifte doen. Meer informatie vind je op de website van de stad Antwerpen.

Bij verlies in het buitenland, kan je daar naar de politie gaan. Maar je moet ook altijd aangifte doen bij de Belgische politie of bij een regioloket. De politie seint je rijbewijs.

of

of