Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE

Inbraak

Als er bij jou is ingebroken, kan je geen online aangifte doen. Ook niet als het gaat om een poging tot inbraak. Onze vaststellingen ter plaatse zijn namelijk cruciaal voor het verdere verloop van het onderzoek. Neem dus onmiddellijk telefonisch contact op met de politie.

Dringende hulp:112

of

Ook als er iets van jou is gestolen uit een ruimte die op slot was - zoals een hotelkamer, fietsgarage, kleedkamer of locker - kan je geen online aangifte doen. Is er ingebroken in je voertuig? Dan is online aangifte wél een optie. Lees dan verder op deze pagina.

Definitie

Inbraken zijn de meest voorkomende soort van diefstal op het grondgebied van onze politiezone. Ze worden ook wel diefstallen met braak, inklimming of valse sleutel genoemd. Om van een diefstal met braak te kunnen spreken, moet er aan twee voorwaarden voldaan zijn: de dief moet hebben ingebroken (in je woning, appartementsgebouw, handelszaak, kantoor of wagen) en hij moet iets hebben meegenomen.

Daders

Inbraken kunnen worden gepleegd door individuele daders. Toch duiken er ook meer georganiseerde dadergroeperingen op die feiten plegen in woningen, handelszaken, bedrijven, scholen, magazijnen en op bouwwerven.