Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE

Drugsplantage ontdekt

Heb je vermoedens over een cannabisplantage, een drugslabo of dumping van chemisch drugsafval? Meld het anoniem en online via drugsplantageontdekt.be.

 

Verwittig de politie op een veilige en anonieme manier van deze verdachte situaties. Een kleine tip kan de start zijn van een grote zaak. Via onderstaande knop kom je meteen in het meldingsformulier terecht. De website drugsplantageontdekt.be is een initiatief van de politie, het openbaar ministerie en de gouverneur van de provincie Antwerpen.

Plantage

Merk je in jouw buurt een indringende kruidige geur op of een voortdurend zoemend of ronkend geluid? Zijn er opvallend veel stroomonderbrekingen in jouw omgeving? Zie je (vooral 's nachts) activiteit in een pand waarvan je dacht dat het leegstond? Wordt dit pand dag en nacht verlicht? Deze dingen kunnen wijzen op de aanwezigheid van een cannabisplantage.

Drugslabo

Hangt er in je straat een indringende chemische geur (zuur, aceton of anijs)? Is er een pand waarvan de ramen permanent met folie zijn afgeplakt? Hangt er condens op de ramen en de deuren? Komt er abnormale rook of damp uit de schoorsteen? Rijden er bestelwagens af en aan? Deze dingen kunnen wijzen op een drugslabo in jouw buurt.

Dumpplaats drugsafval

Zie je tonnen, flessen of vaten met chemische producten op verlaten, openbare plaatsen? Denk je dat het om giftige, brandbare en bijtende producten gaat? Misschien heb jij afval van een chemisch drugslabo ontdekt. Wees voorzichtig en breng jezelf of anderen niet in gevaar.