Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
  • Home
  • E-loket
  • Diefstal van officiële documenten of bankkaart

Diefstal van officiële documenten of bankkaart

Ben je slachtoffer van diefstal van officiële documenten of een bankkaart? Maak hier een afspraak om hiervan aangifte te doen in een politiekantoor. Zo verlies je geen tijd in de wachtruimte aan het loket.

 

Bij diefstal van officiële documenten of een bankkaart is het belangrijk om snel te reageren om te voorkomen dat er misbruik van wordt gemaakt.

Bankkaart

Bel Card Stop op het nummer 078 170 170. Doe binnen de 24 uur aangifte bij de politie. Wij seinen je bankkaart. Je krijgt een attest van diefstal. Vraag naar het nummer van het proces-verbaal voor eventuele verdere afhandeling bij misbruik van je kaart.

Is er geld afgehaald met je gestolen bankkaart? Dan is er sprake van bankkaartfraude. Maak dan geen afspraak op deze pagina, maar lees hier verder. Dan trekken we meer tijd uit voor je aangifte zodat we je beter van dienst kunnen zijn..

Identiteitsbewijs

Bel DOC STOP op het nummer 00800 2123 2123. In principe is DOC STOP 24/24 bereikbaar. Is dit nummer toch niet bereikbaar? Of bel je vanuit het buitenland? Bel dan naar 02 518 21 23.

Doe zo snel mogelijk aangifte van de diefstal. Afhankelijk van welk document is gestolen, kan je aan een regioloket of bij de politie aangifte doen. Meer informatie vind je op de website van de stad Antwerpen. Om de aangifte makkelijk te laten verlopen, neem je best andere documenten met naam en foto mee, zoals een rijbewijs, reispas of abonnement.

of

of

De politie seint je identiteitskaart. Je ontvangt een bewijs van diefstal. Dit document is een wettige vervanging van je identiteitsdocument. Het is twee maanden geldig en niet verlengbaar. Het bewijs is niet geldig in het buitenland.

Vreemdelingenkaart of verblijfsdocument

Bel DOC STOP op het nummer 00800 2123 2123 als je elektronische vreemdelingenkaart gestolen is. Dan wordt je kaart meteen geblokkeerd en internationaal geseind. Je kan ze dan niet meer gebruiken, zelfs als je ze terugvindt. Je kan DOC STOP 24/7 bellen. Bel je vanuit het buitenland of antwoordt DOC STOP niet? Bel dan 02 518 21 23. Heb je een papieren verblijfsdocument? Dan moet je DOC STOP niet bellen.

Doe aangifte van diefstal bij de politie. Maak hiervoor een afspraak. Vraag een nieuwe vreemdelingenkaart of verblijfsdocument aan. Voor een elektronische vreemdelingenkaart A of H of een papieren verblijfsdocument, kan je zonder afspraak naar het regioloket van Deurne gaan. Voor een elektronische vreemdelingenkaart B, C, D, E, E+, F, F+, eVK M, EU of EU+ doe je een aanvraag volgens de aanwijzingen onder de knop.

of

of

Rijbewijs

Doe onmiddellijk aangifte. Afhankelijk van welk document gestolen is, kan je bij de stad of bij de politie aangifte doen. Meer informatie vind je op de website van de stad Antwerpen.

Bij diefstal in het buitenland, kan je daar naar de politie gaan. Maar je moet ook altijd aangifte doen bij de Belgische politie of aan een regioloket. De politie seint je rijbewijs.

of

of

Inschrijvingsbewijs van je voertuig

Doe onmiddellijk aangifte. Meld je aan met je voertuig en alle boorddocumenten. Wij doen een fysiek nazicht van het voertuig en controleren o.a. het chassisnummer.

Je ontvangt een attest van diefstal dat één maand geldig blijft. Het attest kan eventueel verlengd worden door dezelfde politiedienst als waar je je aangifte deed.

of

Nummerplaat

Als enkel je nummerplaat vooraan gestolen is, kan je hiervan een kopie/reproductie laten maken. Als je originele officiële nummerplaat achteraan gestolen is, doe je onmiddellijk aangifte bij de politie.

Je nummerplaat wordt geseind en is onbruikbaar vanaf dat moment, ook als de plaat eventueel wordt teruggevonden. Je krijgt een attest van verlies. Bewaar dit attest tot je van de dienst voor inschrijving van voertuigen (DIV) een schrappingsattest hebt gekregen en de verkeersbelasting is geregeld.

of