Verkeer | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

VerkeerPrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Verkeerssituaties zijn vaak ingewikkeld en de verkeersregels veranderen regelmatig. Politie Antwerpen probeert een zo duidelijk mogelijk antwoord te bieden op verkeersvraagstukken, in de vorm van campagnes, opleidingen of een degelijk informatieaanbod.

Gemachtigd opzichters

Bij het begin en het einde van de schooldag is het heel druk aan de schoolpoort. Politiezone Antwerpen, de schooldirecties en de leerkrachten, nemen tal van initiatieven om een veilige schoolomgeving te creëren. Een daarvan is de aanwezigheid van een gemachtigd opzichter aan de schoolpoort om de verkeerschaos in veiliger banen te leiden.

Lees meer ...

Veilig fietsen

Is je fiets wettelijk in orde?

Lees meer ...

Verkeersvragen

Burgers stellen vaak vragen aan Politie Antwerpen over verkeersregels: meestal via sociale media, maar ook telefonisch of per mail. Nochtans is wetgeving niet de bevoegdheid van Politie Antwerpen. Om je toch zo goed mogelijk te begeleiden, hebben we alle verkeersregels - geldig in Vlaanderen - opgelijst per thema. Vind je het antwoord niet terug tussen de aangeboden links? Neem dan gerust contact op met de bevoegde overheden via de contactformulieren die ze online ter beschikking stellen.

Lees meer ...

Dagen Veilig Motorrijden

In het voorjaar halen heel wat motorrijders hun motor opnieuw uit de garage. Dat is telkens weer een beetje wennen. Met een motor rijd je immers anders dan met de wagen. Defensief, bewust en anticiperend rijden is altijd de boodschap. Ook hier geldt het motto “oefening baart kunst”. Daarom organiseert de Antwerpse politie zaterdag 26 en zondag 27 maart 2022 de Dagen Veilig Motorrijden. Zo kan het motorseizoen veilig van start gaan.

Lees meer ...