Regio Zuid | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Regio Zuid

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Politie lacht niet met lachgas 

Op zaterdagavond belden getuigen naar de politie omdat er verschillende personen zich ophielden tussen voertuigen op een terrein aan de Boomsesteenweg. Iets voor 21 uur trof de politie er vier personen aan, maar meteen gingen er twee vandoor. Samen met een politiehond zochten inspecteurs van noodhulp de verdachte. Na een poosje dook hij weer op. Intussen vond de politie tussen twee auto's een aantal flessen met lachgas. In een van de auto's die voorzien was van een kooi lagen nog een heleboel flessen. Zelfs tussen de zetels en achterin lagen flessen. In totaal vonden de inspecteurs maar liefst 148 flessen. In een andere auto zijn nog opzetstukken gevonden die als demper zouden kunnen gebruikt worden. Verder zijn nog zwarte ballonnen aangetroffen wat het recreatief gebruik van lachgas deed vermoeden. De technishe bijstand van de politie kwam ter plaatse om de flessen veilig op te bergen. Allen zijn ze bestuurlijk in beslag genomen. Ook de vierde betrokkene dook uiteindelijk op. Er is een proces-verbaal opgesteld. Ook in de regio Zuid heeft het wijkteam gisteren lachgas in beslag genomen. Bij een actie tegen jongerenoverlast vonden ze 70 flessen lachgas in een auto die op de parking van een zorgcentrum aan de Voorzorgstraat stond. Niemand van de drie betrokkenen beschikte over de nodige vervoersdocumenten. De politie vond ook hier 64 zakjes met telkens 10 ballonnen in.  

 

27/09/2020

Roekeloze bestuurder blijkt dealer

Het wijkondersteuningsteam van de regio Zuid kreeg woensdagnamiddag een bestuurder in het oog op de Vogelzanglaan. De jongeman had duidelijk meer interesse in zijn gsm-toestel dan in het verkeer en begin meerdere overtredingen. De inspecteurs volgen het voertuig tot in de Tweelingenstraat op Zurenborg en zagen hoe een wachtende klant werd voorzien van drugs. De man werd aan een controle onderworpen en bleek cocaïne en cannabis in de aanbieding te hebben. De man werd gearresteerd, zijn drugs en zijn auto werden in beslag genomen, samen met 1 790 euro cash geld.

24/09/2020

"Hadden jullie cocaïne besteld?"

Gisterenavond kreeg een patrouille van het wijkondersteuningsteam (WOT) Zuid een voertuig in de gaten waarvan de bestuurder zich wat vreemd gedroeg in het verkeer. Hij veranderde verschillende keren zijn route. Daarna reed hij in de richting van Boechout. Daar zette hij de wagen even aan de kant maar bleef zitten. Na enkele minuten stapte de bestuurder uit. Wat verder in de straat sprak hij het team aan. Hij vroeg hen doodleuk of ze cocaïne besteld hadden. Dat natuurlijk niet, maar hij mocht de drugs wel afgeven. Hij had meerdere dosissen in z'n onderbroek verstopt. De verdachte had ook veel geld op zak. De man van 20 jaar gaf de feiten toe en zal bij de onderzoeksrechter geleid worden.

13/09/2020

Controles tegen overlast

Verschillende wijkteams hielden het voorbije weekend gekende overlastplekken in de gaten. Zo vond het wijkteam van het Kiel in totaal 15 gram cannabis in verschillende groenzones in de omgeving van het Kielpark en de Jan De Voslei. Ze verbaliseerden ook 14 foutparkeerders.

Het wijkteam van de Junostraat beboete 10 foutparkeerders en 5 bestuurders die met de gsm in de hand rondreden. 1 iemand reed door het rood en 1 sluikstorter werd beboet.

In de regio Zuid schreef het verkeersondersteuningsteam 101 boetes uit voor allerhande inbreuken. Er werden 41 meldingen gemaakt voor sluikstort en doorgegeven aan de stedelijke diensten zodat ze opgeruimd kunnen worden.

07/09/2020

Bestuurlijk beslag van voertuig

Op het kruispunt van de Beukenlaan met de Groenenborgerlaan reed een voertuig zaterdagavond tegen de rijrichting in. De  bestuurde bleef tegen de richting in rijden om zo de rij wachtende auto's in te halen en dan als eerste te vertrekken. Dat gebeurde met onaangepast rijgedrag. Een commissaris uit de regio Oost die in zijn vrije tijd ook op dat kruispunt was, zag een en ander met verbazing gebeuren. Wat verderop trof de politieman het voertuig aan op de oprit van de eigenaar. Samen met een team dat aan het werk was, is overgegaan tot een bestuurlijk beslag van het voertuig. De man van 46 jaar mag zich ook verwachten aan een proces-verbaal voor de inbreuken die hij had begaan.

16/08/2020

Drugsdealer gevat

Tijdens hun patrouille in de regio, merkte het wijkondersteuningsteam (WOT) Zuid een man op wellicht wachtte op drugs. Wat later maakte hij effectief contact met een tweede persoon waarbij te zien is dat geld uitgewisseld wordt. Na controle van de mannen, werd duidelijk dat er cocaïne is verkocht. De verdachte, die ondanks zijn 18-jarige leeftijd gekend is als veelpleger, is gearresteerd en zal bij de onderzoeksrechter komen.

16/08/2020

Veel sluikstort gevonden

Op zondag heeft het wijkteam van Wilrijk toezicht gehouden op gekende plekken waar al eens sluikstort vastgesteld wordt. Ze hielden zich in de buurt op in burgerkledij. Op heterdaad konden ze niemand betrappen. Toch is op tien plaatsen sluikstort gevonden. Aan de stad is gevraagd om de achtergelaten rotzooi op te ruimen. In het Hof Van Mols, achter een benzinestation, lag heel wat sluikstort in verlaten paardenstallen. Ook dat vuil is weggehaald door de stadsmedewerkers. De identiteit van de sluikstorters wordt altijd, waar mogelijk, gezocht. Naast de vaststellingen rond sluikstort, zijn ook vier verkeersinbreuken vastgesteld en nam de politie ook nog een opgedreven bromfiets in beslag.
 

10/08/2020

Negeren rood licht legt andere problemen bloot

Medewerkers van het wijkteam Hoboken zagen gisteren op het kruispunt van de Antwerpsesteenweg met de Steynstraat een bezorger van eten met z'n elektrische fiets door het rode licht rijden. Wat verderop kon de politie de overtreder doen stoppen. De bezorger bleek 14 jaar te zijn en vertelde dat hij in opdracht van een frituur werkte. De politie reed door naar de frituur voor verdere controle. Daar stelde de politie vast dat het verplichte klantenregister niet helemaal volgens de regels bijgehouden werd. Een van de personeelsleden die er aan het werk was, stond nog geseind. Hij moest nog een verval van recht tot sturen betekend krijgen en er stond twee keer een bevel tot gevangenneming achter zijn naam. Tot slot kon de friturist geen contract voor de bezorger voorleggen. De geseinde man werd meegenomen naar het cellencomplex aan de Noorderlaan.

07/08/2020

Sluikstorters op heterdaad betrapt

Het wijkteam Kiel werkte gisteren op overlast in de omgeving. Door de hoge temperaturen was het vrij rustig in de Kielse straten. Maar toch konden ze twee sluikstorters betrappen. Via het cameranetwerk zag de politie iemand een witte zak wegzetten aan een glascontainer. Iemand anders is gezien toen hij een zak naast een vuilbak zette, hoewel er naast die vuilbak een sorteerstraat is. Twee keer kregen de sluikstorters een GAS-boete. Tijdens een controle in het Kielpark hebben onbekenden twee voorlichten van de dienstfietsen afgebroken. 

07/08/2020

Verkeerscontrole Boomsesteenweg

Het verkeersondersteuningsteam en de wijkteams van de regio Zuid (Wilrijk-Hoboken-Kiel) controleerden samen met de mobiele eenheid op de Boomsesteenweg. Er werd ook bijstand geleverd door een drugshond van de federale politie. Snelheidsduivels werden gevat door de flitscamera. 

In totaal werden 39 hardrijders beboet. Een man die 108 reed waar je 70 mocht, mocht zijn rijbewijs meteen afgeven. 

1 bestuurder probeerde de controle te vermijden. Hij kon na een korte achtervolging gevat worden. Een passagier probeerde te voet nog verder te vluchten, maar kon ook gevat worden. De passagier bleek gekend voor verschillende feiten, maar was niet geseind.

Verder werden 7 bestuurders beboet die hun gordel niet droegen. 2 motorrijders droegen geen beschermende kledij. 1 wagen was niet verzekerd. In 1 voertuig werd drugs aangetroffen, er is een onderzoek gestart naar mogelijke drugshandel.

24/07/2020

Pagina's