Regio City | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Regio City

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Gestolen fiets gerecupereerd tijdens korpsactie

De wijkteams van de regio City (Borgerhout intra-muros en 2060) trokken er vrijdagavond samen met de mobiele eenheid het Orida-fietsteam op uit in hun werkgebied. De aandacht ging uit naar allerhande vormen van overlast, waaronder alcohol- en drugsgebruik, agressie en verkeersinbreuken. Eén fietser werd opgemerkt toen hij een overtreding beging. De man (22) werd gecontroleerd en bleek rond te rijden op een gestolen fiets. De fiets werd meegenomen, de man zal zich moeten verantwoorden.

Er werd ook een luxueus huurvoertuig met Duitse nummerplaat gecontroleerd. Het huurcontract bleek niet in orde en de bestuurder (23) toonde de politie een identiteitsbewijs dat toehoorde aan zijn broer. De man werd meegenomen en de wagen werd in beslag genomen. 

Een man (29) die werd betrapt toen hij een joint aan het rollen was, probeerde de controle te bemoeilijken door een schandaal te maken en te roepen naar de omstaanders. Hij werd beloond met een bestuurlijke aanhouding voor het verstoren van de openbare orde. 

In totaal werden 49 verkeersinbreuken beboet. De politieploegen werden ook verschillende malen aangesproken bij verhitte ruzies, ze konden bemiddelend optreden en verdere escalatie vermijden. Wanneer de inspecteurs ergens opmerkten dat er een deur van een pand openstond, gingen ze telkens over tot controle om uit te sluiten dat er een inbraak plaatsvond.

23/02/2020

211 097 euro aan openstaande boetes

Afgelopen zaterdag was er een gecoördineerde actie met Douane en het Kaliteam. De actie was er op gericht om openstaande geldboetes te innen, specifiek bij personen binnen de doelgroep. In totaal stond er bij acht personen voor 211 097,68 euro aan openstaande boetes open. De achterstand kon niet betaald worden, waardoor de douane de betrokken voertuigen liet takelen.

18/02/2020

Via rood licht naar gevangenis

Zaterdag werkte het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio City op dossiers van voertuigen waarvan men niet weet waar ze verzekerd zijn. Tegelijk namen ze in hun regio 22 voertuigen in overtreding die verkeerd geparkeerd stonden. Het team controleerde ook iemand die te voet door het rode verkeerslicht wandelde. De man (43) bleek geseind te staan met een bevel tot gevangenneming. Hij stond ook nog gesignaleerd omdat hij verhoord moest worden in drie andere dossiers.

17/02/2020

Actie tegen fietsdiefstallen: verdachte gevat

Dinsdag hebben de wijkteams van City en Centrum samen met de mobiele eenheid en het fietsteam een actie gehouden die gericht was tegen fietsdiefstallen. In de regio City sprak iemand de politie aan omdat hij twee mannen had zien binnen glippen in een garage en daar aan fietsen begonnen te prutsen. De inspecteurs konden nog één van de twee meenemen voor verhoor. Op het De Coninckplein vond de politie een gestolen fiets terug. Wat later controleerde de politie een man op een elektrische plooifiets. Hij bleek illegaal in het land te verblijven en werd met het oog op repatriëring overgebracht naar een gesloten instelling. Een man werd samen met z'n fiets meegenomen naar het politiekantoor omdat er twijfel bestond of de fiets wel degelijk zijn eigendom was. Hij kon de politie een eigendomsbewijs overhandigen. Maar, de politie liet hem niet meteen gaan. De man werd immers nog gezocht in verband met onderzoek naar een eerdere diefstal. In de Lange Zavelstraat deed de politie een fietser stoppen. Hij verklaarde dat hij z'n elektrische fiets kocht voor 300 euro, terwijl de waarde wellicht vele keren hoger lag. Na controle bleek dat de fiets als gestolen opgegeven stond. De verdachte had ook nog onder meer handschoenen, een schroevendraaier, een elektrische magneet, een slijpschijf en een trektang bij. Er werd bij hem ook een gsm gevonden die in onze bestanden als verloren werd geregistreerd. Bij hem thuis vond de politie ook nog drie fietsen en een doorgeslepen spiraalslot. De fietsen werden meegenomen voor verder onderzoek. Minstens één van de fietsen bleek in 2019 al gestolen te zijn. 

12/02/2020

Controle in fietsstraten

Het verkeersondersteuningsteam van de regio City controleerde gisteren in de Van Arteveldestraat, Rotterdamstraat, Lange Dijkstraat en de Sint-Gummarusstraat. De actie was er vooral met het oog op de veiligheid van de fietsers in die omgeving. In de Rotterdamstraat betrapte de politie in twee uur tijd 31 voertuigen die een fietser inhaalden. Dat is verboden in een fietsstraat. In de Lange Dijkstraat, ook een fietsstraat, kregen negen bestuurders een bekeuring omdat ze fietsers inhaalden. 15 bestuurders haalden in de Van Arteveldestraat fietsers in. Er werden ook negen fietsers in overtreding genomen omdat ze in de tegengestelde richting door de Sint-Gummarusstraat reden. 

08/01/2020

Controle in fietsstraten

In de omgeving van de Lange Dijkstraat, Van Arteveldestraat, Rotterdamstraat, Sint-Gummarusstraat en de Schijnpoortweg heeft het verkeersondersteuningsteam van de regio City gisteren zo goed als de hele dag controles gehouden om de veiligheid van onder meer fietsers te verhogen. Gezien het regenweer was het vrij kalm in de fietsstraten binnen de omschrijving van de regio. Vier fietsers reden in de verboden richting door de Sint-Gummarusstraat en werden daar voor in overtreding genomen. In de Lange Dijkstraat werden acht voertuigen beboet omdat ze fietsers aan het inhalen waren in een fietsstraat. Hetzelfde aantal en om dezelfde reden werd beboet in de Rotterdamstraat. Aan de Schijnpoortweg werden 9 fietsers betrapt nadat ze het bord dat fietsers verbiedt hadden genegeerd. Tot slot werden 10 voertuigen beboet in de Van Arteveldestraat. De bestuurders van die auto's haalden fietsers in terwijl dat niet mag in een fietsstraat.

15/12/2019

Aardappelen, ajuinen en sigaretten

Samen met de mobiele eenheid heeft het wijkteam van Stuivenberg controles gedaan met het oog op de aanpak van sluikstort, parkeeroverlast, drugsgebruik ... Een patrouille in burger zagen hoe een man vanuit een aanhangwagen zakken met ajuinen en aardappelen verkocht. Hij had geen vergunning om die zaken op de openbare weg aan de man te brengen. Hij had zo'n 540 kilo aan groenten bij. Die werden in beslag genomen. De politie vroeg toestemming aan het parket om de etenswaren te kunnen schenken aan het Leger des Heils. Vandaag werden ze opgehaald. Wat later die dag werd iemand betrapt die sigaretten vanuit een bestelwagen verkocht. Ook hij had geen vergunning. 104 pakjes werden in beslag genomen. Zijn koopwaar werden overgemaakt aan de dienst Douane en Accijnzen voor vernietiging. Een verkoper van cannabis werd met 27 verkoop hoeveelheden betrapt. Hij werd gecontroleerd en gearresteerd. Bij hem thuis werden nog zaken gevonden die wijzen op drugshandel. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Eén bestuurder reed buiten de toegelaten uren met een rijbewijs van het model 36 maanden. Een dronken man werd naar het cellencomplex gebracht om zijn roes uit te slapen. Eén persoon werd betrapt toen hij afval op de openbare weg gooide. Een handelszaak aan de Van Kerckhovenstraat schond de regels rond het rookverbod. Een minderjarige werd betrapt op het gooien van klappers. Het overblijvende vuurwerk werd in beslag genomen. Hij werd naar zijn moeder gebracht.

09/12/2019

68 knallers op zak

Een patrouille van het wijkteam Stuivenberg hoorde afgelopen zaterdag verschillende knallen. De inspecteurs gingen op zoek naar de bron. Ze zagen hoe twee jongeren bommetjes gooiden, onder meer in de richting van huizen in de buurt. Gezien het lawaai dat ze veroorzaakten en het gevaar op beschadigingen werden de twee aangesproken. Maar dat was niet naar de zin van de kerels, en zij zetten het op een lopen. Na een achtervolging te voet kon één van de twee gevat worden. De 18-jarige werd naar het kantoor gebracht voor verder onderzoek. Hij had nog 68 bommetjes in verschillende vormen op zak. Ze werden in beslag genomen en ze zullen volgens de opgelegde voorschriften vernietigd worden.

09/12/2019

Controle op drugs en alcohol

Vanmorgen controleerden we 182 bestuurders op de Noorderlaan, tussen de Noorderplaats en de IJzerlaan in de richting van Ekeren. De actie van het verkeersondersteuningsteam City was gericht tegen het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer. Twee bestuurders kregen drie uur rijverbod omdat ze 'alarm' hadden geblazen. Een bestuurder zag zijn rijbewijs ingetrokken worden voor zes uur omdat die P had geblazen. Twee anderen zagen hun rijbewijs ingetrokken worden voor 15 dagen voor alcoholgebruik. Drie anderen hadden gedronken én drugs gebruikt. Ook zij zagen hun rijbewijs meteen ingetrokken worden. Twee keer werd een bestuurder betrapt zonder veiligheidsgordel.

16/11/2019

Verkoper maakt ritje met klant

Het wijkondersteuningsteam van de regio City hield vrijdag toezicht in hun zorggebied om de druggerelateerde overlast aan te pakken. Tijdens de actie werd een dealer op heterdaad betrapt bij de verkoop van hasj. Hij kwam in beeld nadat een man aan de Van Montfortstraat werd opgemerkt die zich zenuwachtig gedroeg en de indruk gaf op zoek te zijn naar drugs. In de Helmstraat stapte de vermoedelijke druggebruiker in een auto en wat verder, korte tijd later, stapte hij weer uit. Gezien het vermoeden dat er in de auto drugs werden verkocht, werd de man gecontroleerd terwijl ander ploegen de auto volgden. De koper was in het bezit van een aanzienlijke hoeveelheid cash geld. De bestuurder van de wagen was in het bezit van een grote som geld. Tijdens een huiszoeking bij de bestuurder werd nog meer hasj, marihuana en cocaïne gevonden. Daarnaast werden ook nog verpakkingsmateriaal en een weegschaal in beslag genomen. De verdachte werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter.
Tijdens een gelijkaardige actie de dag voordien, werden bij een verkoper verschillende verkopershoeveelheden cocaïne aangetroffen. Ook hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

12/10/2019