Regio City | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Regio City

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Controle in fietsstraten

Het verkeersondersteuningsteam van de regio City controleerde dinsdagvoormiddag in verschillende fietsstraten. In totaal werden 33 bestuurders beboet die een fietser inhaalden. Vooral in de Rotterdamstraat werden er overtredingen vastgesteld (26). Tijdens de controles werden ook 13 foutparkeerders beboet.

De verkeerspolitie organiseerde dan weer een snelheidscontrole op de Noorderlaan tussen de Luithagen en de Korte Wielenstraat. Maar liefst 191 van de 703 passanten (27 %) reden sneller dan de toegelaten 70 kilometer per uur. 40 van hen werden aan de kant gezet door een motard en mochten zich meteen verantwoorden voor hun inbreuk. Eén bestuurder haalde 110 kilometer per uur, zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken.

Het wijkteam van de Junostraat beboette dan weer 8 foutparkeerders, 1 roodrijder en nam een wagen in beslag die niet vezekerd, niet ingeschreven en niet gekeurd was.

01/07/2020

Sluikstorters betrapt

In de omgeving van Hof Ter Lo heeft het wijkteam van Borgerhout toezicht gehouden op het fenomeen van sluikstort. Aan de woonblokken daar stelt de politie geregeld sluikstort vast. Bij de actie van gisteren betrapte het wijkteam twee sluikstorters die vuilniszakken achterlieten op heterdaad. Het gaat om mannen van 22 en 48 jaar. 

11/06/2020

23 flessen lachgas gevonden

Het wijkteam van Borgerhout heeft samen met de dienst Sociale Inspectie een garage gecontroleerd in de Vincottestraat. Verontruste buurtbewoners meldden eerder dat ze vaak dure auto's zagen aan- en afrijden. De huurders van het pand gaven aan dat ze een carwash zouden gaan uitbaten. Toch vond de politie geen gepaste vergunningen die voor dat adres afgeleverd werden. Gezien het wijkteam vermoedde dat er sprake was van een illegale uitbating, gingen ze ter plaatse kijken. Een persoon die illegaal in het land verbleef, voerde er schilderwerken uit. Er was niets te zien van een carwash. De politie vond er wel 23 flessen lachgas en 4 750 ballonnen, wellicht voor consumptie van het lachgas. De flessen en ballonnen werden in beslag genomen. 

26/05/2020

Foutparkeerders beboet

Het verkeersondersteuningsteam van de regio City (2060, Borgerhout intra-muros) heeft afgelopen nacht gericht gecontroleerd op foutparkeerders. Er werd vooral aandacht besteed aan bekende vormen van parkeeroverlast: parkeren op hoeken, parkeren op oversteekplaatsen, foutparkeren op een woonerf, parkeren op plaatsen voor personen met een handicap. Tijdens de controle werden maar liefst 100 boetes uitgeschreven aan de asociale foutparkeerders.

17/05/2020

Op de vlucht met de fiets

Woensdag was er een actie tegen druggerelateerde overlast in de omgeving van de Handelstraat en het Sint-Elisabethplein. Het wijkondersteuningsteam (WOT) van City wil met zo'n acties het onveiligheidsgevoel van burgers, winkeliers en voorbijgangers verminderen. Rond 13.25 uur zagen leden van het team hoe iemand op de fiets oogcontact maakte met een man en een vrouw. In de Greinstraat kwamen ze samen. Daar werd iets uitgewisseld, vermoedelijk drugs. Na de transactie probeerde het team de verkoper te stoppen. Maar die sloeg op de vlucht. Er volgde een hevige achtervolging op de fiets. In de Herderinstraat kon de politie de verdachte vatten. In zijn vlucht had de dealer drugs weggegooid. Het WOT kon die recupereren. Het ging om dosissen cocaïne en hasj en die zijn in beslag genomen. De verdachte is een man van 33 jaar. Hij is illegaal in ons land. Hij wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

15/05/2020

Controle fietsstraten

Woensdag in de namiddag heeft het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio City gecontroleerd in fietsstraten. Onder meer aan de Rotterdamstraat, Van Arteveldestraat, Lange Dijkstraat, Kattenberg en Van Der Keilenplein hield het team toezicht. In de Rotterdamstraat stelden ze vast dan 29 voertuigen een fietser inhaalden. In de Van Arteveldestraat deden 12 bestuurders dat. In de lange Dijkstraat waren dat er vier, in de Kattenberg acht en in de Van Der Keilenstraat kon niemand betrapt worden. Daarnaast verbaliseerde het VOT drie foutparkeerders. Twee van hen hadden hun voertuig op de stoep gezet. 

14/05/2020

Meermaals lachgas in beslag genomen

Het wijkteam van de Stuivenbergwijk merkte tijdens een patrouille een voertuig op aan het Lobroekdok. De vier inzittenden bleken allemaal onder invloed van lachgas, inclusief de chauffeur. De aanwezige flessen werden meteen in beslag genomen en de gebruikers kregen een boete. Omdat rondom het voertuig ook lege ballonnen lagen, kregen de jongeren ook een boete voor sluikstort. 

Er werd ook een voertuig opgemerkt dat gevaarlijk rijgedrag vertoonde. De bestuurder bleek slechts 17 jaar, maar was er toch al in geslaagd van een rijverbod op te lopen. In zijn voertuig werd een grote fles lachgas en een verboden wapenstok aangetroffen. Beide werden in beslag genomen.

Zaterdagochtend belde iemand de politie omdat iemand zich tegen een paaltje had 'geparkeerd' in de Engelselei. Desondanks ging de bestuurder vrolijk door met het gebruiken van lachgas achter het stuur. Bij aankomst van de politie werd zijn fles in beslag genomen en moest de bestuurder iemand vinden om zijn voertuig te verplaatsen. 

Vrijdagavond controleerde de wijkwerking van de regio Oost dan weer een voertuig waarin maar liefst 6 flessen lachgas aangetroffen werden. Het voertuig was bovendien niet geldig verzekerd en werd getakeld. Tijdens de controleactie werden ook 2 geseinde personen aangetroggen en 72 verkeersboetes uitgeschreven.

09/03/2020

Gestolen fiets gerecupereerd tijdens korpsactie

De wijkteams van de regio City (Borgerhout intra-muros en 2060) trokken er vrijdagavond samen met de mobiele eenheid het Orida-fietsteam op uit in hun werkgebied. De aandacht ging uit naar allerhande vormen van overlast, waaronder alcohol- en drugsgebruik, agressie en verkeersinbreuken. Eén fietser werd opgemerkt toen hij een overtreding beging. De man (22) werd gecontroleerd en bleek rond te rijden op een gestolen fiets. De fiets werd meegenomen, de man zal zich moeten verantwoorden.

Er werd ook een luxueus huurvoertuig met Duitse nummerplaat gecontroleerd. Het huurcontract bleek niet in orde en de bestuurder (23) toonde de politie een identiteitsbewijs dat toehoorde aan zijn broer. De man werd meegenomen en de wagen werd in beslag genomen. 

Een man (29) die werd betrapt toen hij een joint aan het rollen was, probeerde de controle te bemoeilijken door een schandaal te maken en te roepen naar de omstaanders. Hij werd beloond met een bestuurlijke aanhouding voor het verstoren van de openbare orde. 

In totaal werden 49 verkeersinbreuken beboet. De politieploegen werden ook verschillende malen aangesproken bij verhitte ruzies, ze konden bemiddelend optreden en verdere escalatie vermijden. Wanneer de inspecteurs ergens opmerkten dat er een deur van een pand openstond, gingen ze telkens over tot controle om uit te sluiten dat er een inbraak plaatsvond.

23/02/2020

211 097 euro aan openstaande boetes

Afgelopen zaterdag was er een gecoördineerde actie met Douane en het Kaliteam. De actie was er op gericht om openstaande geldboetes te innen, specifiek bij personen binnen de doelgroep. In totaal stond er bij acht personen voor 211 097,68 euro aan openstaande boetes open. De achterstand kon niet betaald worden, waardoor de douane de betrokken voertuigen liet takelen.

18/02/2020

Via rood licht naar gevangenis

Zaterdag werkte het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio City op dossiers van voertuigen waarvan men niet weet waar ze verzekerd zijn. Tegelijk namen ze in hun regio 22 voertuigen in overtreding die verkeerd geparkeerd stonden. Het team controleerde ook iemand die te voet door het rode verkeerslicht wandelde. De man (43) bleek geseind te staan met een bevel tot gevangenneming. Hij stond ook nog gesignaleerd omdat hij verhoord moest worden in drie andere dossiers.

17/02/2020

Pagina's