Regio City | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Regio City

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Wel klanten, geen personeel

Het wijkteam van Borgerhout controleerde dit weekend samen met de mensen van de arbeidsinspectie verschillende handelszaken. Eén zwartwerker bleek illegaal in ons land te verblijven. In een andere handelszaak bleek geen zaakvoerder op personeel aanwezig. Er waren wel klanten, die werden verzocht om de zaak te verlaten. De politie trof 13 gram hasj aan die op de grond was gegooid door de aanwezigen. De zaak werd meteen gesloten.

Het wijkteam van de Stuivenbergwijk patrouille om de overlast in hun wijk te bestrijden. Ze betrapten 3 sluikstorters, namen bij 2 personen drugs in beslag en schreven 12 verkeersboetes uit. 1 persoon reed rond met een dolk in zijn wagen. Deze werd in beslag genomen. Ook de bestuurder van een zogenaamde 'boomcar', die de hele buurt trakteerde op luide muziek, werd beboet.

24/05/2021

WOT vat vier vermoedelijke dealers

In het afgelopen weekend heeft het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio City vier vermoedelijke dealers gearresteerd. Dat gebeurde tijdens acties die kaderen in het verhoogd toezicht in de buurt omdat de overlast er het onveiligheidsgevoel voedt. Zaterdag kreeg het team een man in de gaten die zich vanuit de Kattenberg naar het Vinçotteplein begaf. Daar kocht hij cannabis van twee personen die later minderjarig bleken te zijn. Er volgden huiszoekingen bij de vermoedelijke dealers waar nog meer cannabis gevonden werd, maar ook verschillende gsm's en een weegschaal. Verder onderzoek leidde de politie naar een opslagplaats van verdovende middelen waar ook nog een meerderjarige gearresteerd werd. De politie nam er een aanzienlijke hoeveelheid cannabis in beslag, voorgerolde joints, hasj, speed, cash geld, weegschalen en verpakkingsmateriaal. De twee minderjarigen zijn voor de jeugdrechter geleid. De meerderjarige is voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Een vierde dealer kon zondag gevat worden in de buurt van de Duboisstraat. Op het kruispunt met de Italiëlei maakten twee mannen contact met mekaar. De klant zette zijn weg verder en de dealer bediende nog een tweede klant. Beiden gaven toe dat ze net heroïne hadden gekocht. Toen de politie de verdachte wilde intercepteren, sloeg die op de vlucht en verstopte hij zich op een werf. De politie kon hem vrij snel vinden en arresteren. Tijdens zijn vlucht gooide hij geld en drugs weg. Maar die zaken konden gerecupereerd worden. Ook hij wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

17/05/2021

Fietsteam controleert fietsstraten

Het Orida-fietsteam hield woensdag een oogje in het zeil in de Lange Dijkstraat, de Rotterdamstraat en de Van Arteveldestraat. Dat zijn fietsstraten en dus is het voor automobilisten niet toegelaten om fietsers in te halen. Ze hadden natuurlijk ook oog voor andere overtredingen.

Tijdens de controleactie werden 50 automobilisten beboet voor het inhalen van een fietser. 13 bestuurders met gsm in de hand kregen ook een boete. 5 bestuurders die een verkeersbord negeerden liepen tegen de lamp en 1 bestuurder die aan te hoge snelheid reed werd ook op een boete getrakteerd. Tot slot werd nog 1 iemand beboet voor rijden over de trambedding en kreeg ook 1 foutparkeerder een boete.

13/05/2021

Vermoedelijke fietsdief blijkt dealer

Afgelopen woensdag zette de mobiele eenheid een actie op die gericht was tegen overlast. Aan de Oudesteenweg merkte een anonieme patrouille aan de Oudesteenweg twee mannen op die aan het slot van een fiets bezig waren. Het duo werd gecontroleerd en bleek illegaal in het land te verblijven. Toen ze gevraagd werden om mee te gaan nar het politiekantoor, nam één van hen de benen. Al snel kon de verdachte ingehaald en gestopt worden. De man bleek 12 gebruikersdosissen cocaïne op zak te hebben, naast een som geld. De twee werden gearresteerd en drugs en het geld zijn in beslag genomen. De man die eerder van de politie vluchtte, bleef na voorleiding bij de onderzoeksrechter aangehouden. Bij de actie heeft de politie ook nog een bromfiets in beslag genomen. Een jongeman reed ermee rond in de Lange Stuivenbergstraat maar had geen verzekeringspapieren en ook geen rijbewijs.

08/05/2021

Binnen en buiten

Zondagnamiddag leek iemand te staan wachten op ter hoogte van een pand waar al eens drugs verkocht zou worden. Het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio City kreeg dat in de gaten en dus bleven ze een en ander opvolgen. Op een gegeven moment ging de wachtende man het pand binnen om twee minuten later opnieuw naar buiten te wandelen. Bij controle bleek dat de man net cannabis gekocht had. De verkoper kon wat later op straat gearresteerd worden. Bij een huiszoeking vond de politie nog meer cannabis, verpakkingsmateriaal, een precisieweegschaal en geld. De verdachte werd gearresteerd en is voorgeleid op het parket. De man kreeg meteen een dagvaarding mee en zal met snelrecht op 17 september voor de rechter verschijnen.

04/05/2021

Gsm-gebruik bestraft

Het wijkteam van de Stuivenbergwijk controleerde op maandagnamiddag in de Halenstraat en op de Schijnpoortweg. Ze hadden bijzondere aandacht voor bestuurders die met de gsm in hand rondreden; In totaal werden op 2 uur tijd 37 bestuurders betrapt en uit het verkeer gehaald voor een boete. 

Ook boorddocumenten werden gecontroleerd. 1 bestuurder van een bestelwagen met een aanhangwagen kon niet het juiste rijbewijs voorleggen. 3 andere bestuurders reden zelfs rond zonder over enig rijbewijs te beschikken. 1 bestuurder rookte een joint achter het stuur en bleek geseind voor een verhoor met arrestatie. Hij mocht meteen mee met de politie, zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. 

27/04/2021

Verkeerscontrole City

Het wijkteam van de Atheneumwijk controleerde zondag ter hoogte van de Noordersingel en op het Sint-Jansplein het verkeer dat passeerde. 6 personen droegen hun gordel niet. 2 kinderen zaten niet in een beveiligd zitje. 1 persoon reed onder invloed van alcohol. 2 wagens bleken niet verzekerd. 4 personen haladen een fietser in een fietsstraat in. 1 voertuig bleek zwaar overladen en was grotendeels gevuld met gasflessen. Er werden meerdere pv's opgemaakt.

26/04/2021

Controle fietsstraten

Woensdag heeft het verkeersondersteuningsteam van de regio City toezicht gehouden in verschillende fietsstraten in de buurt. Zo controleerden ze of er geen autobestuurders waren die fietsers inhaalden in die fietsstraten. 29 bestuurders deden dat wel en zijn in overtreding genomen. Twee foutparkeerders zijn geverbaliseerd. Eén van hen had het voertuig op de stoep geparkeerd. De politie controleerde in de Rotterdamstraat, Van Arteveldestraat, Lange Dijkstraat, Kattenberg.

22/04/2021

Groot sluikstort

Zaterdagochtend stootte een patrouille van het wijkteam Stuivenberg tijdens hun ronde op een groot sluikstort in de Halenstraat. In de doorgang onder een van de gebouwen vonden ze een complete inboedel. Het ging van zetels tot matrassen, tafels en heel wat andere spullen. Tussen alle rommel vonden de inspecteurs een aantal documenten die verwezen naar een verdachte. Op het adres is nazicht gedaan, maar de betrokkene kon er niet aangetroffen worden. De politie stelde een proces-verbaal op.

04/04/2021

Actie tegen overlast

Op zaterdag was er verhoogd toezicht in de buurt van de Sint-Elisabethstraat en de omliggende straten om verschillende vormen van overlast de kop in te drukken. Tijdens de actie zijn 191 overtredingen vastgesteld met betrekking tot foutief of hinderlijk parkeren en op de wegcode. De burgerpatrouilles moesten ook geregeld mensen wijzen op de mindermaskerplicht in winkels. De politie kon een drugsdealer vatten die illegaal in het land verbleef en ze stelden ook twee GAS-boetes op voor voertuigen die met overdreven veel lawaai opvallend door de straten reden. Een zevental personen die het alcoholverbod schonden, een sluikstorter en een agressieve bedelaar kregen een proces-verbaal. 

22/03/2021

Pagina's