Regio City | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Regio City

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Een man met een probleem

De wijkteams van Borgerhout en 2060 patrouilleerden woensdagnamiddag en -avond samen met Orida-fietsteam in hun wijken. Ook de lokale recherche verleende bijstand op zoek naar verdachte personen.

Tijdens de actie werd een voertuig aangetroffen met een vervalste nummerplaat. De Mercedes bleek te zijn gestolen. Het voertuig werd getakeld voor verder onderzoek.

Toen een man zijn elektrische step ostentatief dwars over het voetpad plaatste, werd hij aangesproken door enkele inspecteurs. De man kon dit niet op prijs stellen en vroeg aan de politiemannen of ze een probleem hadden. Helaas was het de man die in de problemen zat, want hij bleek geseind te staan. Hij mocht meteen meekomen naar het politiekantoor.

10/09/2020

Illegale winkel

Woensdag heeft het wijkteam van de Handelstraat een garage gecontroleerd aan de Gasstraat. Bij de controle stelde de inspecteurs vast dat de garage ingericht was als een zaak die drank, snoep en andere goederen verdeelde. De politie vond er ook spullen die gebruikt zouden kunnen worden om drugs te kopen en verkopen, zoals: grinders, weegschalen, pijpjes, gripzakjes en weegschalen. Dat soort zaken zijn niet toegestaan voor verkoop omdat zoiets druggebruik kan vergemakkelijken, wat dus verboden is. Op vraag van het parket zijn 234 verschillende soorten grinders in beslag genomen, 296 glazen en metalen pijpjes, 154 combinatieverpakkingen van grinders en pijpjes, 8 000 gripzakjes en vijf kleine precisieweegschalen. De eigenaar van 56 jaar zal voor de feiten verhoord worden.

20/08/2020

Verkeerscontrole in regio City

Op Moederdag heeft het verkeersondersteuningsteam gecontroleerd op boorddocumenten aan de Meloenstraat, op foutparkeerders in de hele regio City en aan de werf aan de school de Evenaar aan de Constitutiestraat waar fietsers moeten afstappen om veilig hun weg verder te kunnen zetten. Twintig fietsers maakten gebruik van de doorgang. De helft stapte af toen ze de politie zagen. Hier hebben we vooral sensibiliserend opgetreden en uitgelegd waarom ze moeten afstappen op die plaats. Drie fietsers waren hardleers en bleven op het te smalle voetpad naast de werfzone fietsen. Die kregen wel een proces-verbaal. Bij de andere controles zijn drie personen geverbaliseerd omdat ze hun veiligheidsgordel niet op hadden. Twee bestuurders waren aan het gsm'en en moesten daar de gevolgen van dragen. Verder zijn nog 25 foutparkeerders geverbaliseerd. Ondanks het warme weer blijft beveiligende kledij op de moto belangrijk. Een motorrijder droeg zijn handschoenen niet en kreeg daar een proces-verbaal voor.
 

16/08/2020

1 Kilo cannabis gevonden bij dealer

Het wijkondersteuningsteam van de regio City heeft gisteren in de directe omgeving van de Korte Zavelstraat en de Diepestraat een actie gehouden tegen druggerelateerde overlast. Tijdens de actie merkte de politie een man op die ze herkenden naar aanleiding van andere feiten. Ze bleven hem in de gaten houden en het was duidelijk dat de man op zoek was naar verdovende middelen. Hij ontmoette twee personen en samen wandelden ze weg. Met z'n drieën gingen ze een appartementsgebouw aan de Carnotstraat binnen waar ze in de inkomhal bleven staan. Wat later kwam er nog iemand bij en ze zien dat er drugs verkocht werd. Als de verkoper weer buiten kwam, arresteerde de politie hem. Er volgde bij hem thuis een huiszoeking waar ruim één kilo marihuana aangetroffen werd. De drugs, verpakkingsmateriaal en een weegschaal werden in beslag genomen. De politie vond er ook een verboden wapen. Ook de uitschuifbare wapenstok is meegenomen. De verdachte van 29 jaar is door de onderzoeksrechter aangehouden. Acties als deze zijn nodig om de overlast terug te dringen en het onveiligheidsgevoel er te verminderen.

10/08/2020

1 600 euro in onderbroek

Ook in tijden van corona houdt de politie toezicht op drugsoverlast. Het wijkondersteuningsteam trok maandag opnieuw de straat op in de omgeving van de Diepestraat. Kort na de middag werd een verdachte man opgemerkt die kort contact maakte met een andere man. Het bleek om een drugsdeal te gaan. De vermoedelijke dealer bleek nog enkele verkoopshoeveelheden cocaïne op zak te hebbe. In zijn onderbroek werd ook meer dan 1 600 euro cash aangetroffen. Hij had ook enkele 'visitekaartjes' op zak met zijn telefoonnummer op om aan potentiële klanten te geven. Als kers op de taart stond de illegale man geseind. De koper schond met de aankoop van cocaïne zijn voorwaarden.

In de namiddag werden op het Sint-Elisabethplein 3 mannen opgemerkt die contact maakten met een man die kwam aangefietst. Opnieuw was er cocaïne uitgewisseld, de verkoper werd gearresteerd.

05/08/2020

Controle in fietsstraten

Het verkeersondersteuningsteam van de regio City controleerde dinsdagvoormiddag in verschillende fietsstraten. In totaal werden 33 bestuurders beboet die een fietser inhaalden. Vooral in de Rotterdamstraat werden er overtredingen vastgesteld (26). Tijdens de controles werden ook 13 foutparkeerders beboet.

De verkeerspolitie organiseerde dan weer een snelheidscontrole op de Noorderlaan tussen de Luithagen en de Korte Wielenstraat. Maar liefst 191 van de 703 passanten (27 %) reden sneller dan de toegelaten 70 kilometer per uur. 40 van hen werden aan de kant gezet door een motard en mochten zich meteen verantwoorden voor hun inbreuk. Eén bestuurder haalde 110 kilometer per uur, zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken.

Het wijkteam van de Junostraat beboette dan weer 8 foutparkeerders, 1 roodrijder en nam een wagen in beslag die niet vezekerd, niet ingeschreven en niet gekeurd was.

01/07/2020

Sluikstorters betrapt

In de omgeving van Hof Ter Lo heeft het wijkteam van Borgerhout toezicht gehouden op het fenomeen van sluikstort. Aan de woonblokken daar stelt de politie geregeld sluikstort vast. Bij de actie van gisteren betrapte het wijkteam twee sluikstorters die vuilniszakken achterlieten op heterdaad. Het gaat om mannen van 22 en 48 jaar. 

11/06/2020

23 flessen lachgas gevonden

Het wijkteam van Borgerhout heeft samen met de dienst Sociale Inspectie een garage gecontroleerd in de Vincottestraat. Verontruste buurtbewoners meldden eerder dat ze vaak dure auto's zagen aan- en afrijden. De huurders van het pand gaven aan dat ze een carwash zouden gaan uitbaten. Toch vond de politie geen gepaste vergunningen die voor dat adres afgeleverd werden. Gezien het wijkteam vermoedde dat er sprake was van een illegale uitbating, gingen ze ter plaatse kijken. Een persoon die illegaal in het land verbleef, voerde er schilderwerken uit. Er was niets te zien van een carwash. De politie vond er wel 23 flessen lachgas en 4 750 ballonnen, wellicht voor consumptie van het lachgas. De flessen en ballonnen werden in beslag genomen. 

26/05/2020

Foutparkeerders beboet

Het verkeersondersteuningsteam van de regio City (2060, Borgerhout intra-muros) heeft afgelopen nacht gericht gecontroleerd op foutparkeerders. Er werd vooral aandacht besteed aan bekende vormen van parkeeroverlast: parkeren op hoeken, parkeren op oversteekplaatsen, foutparkeren op een woonerf, parkeren op plaatsen voor personen met een handicap. Tijdens de controle werden maar liefst 100 boetes uitgeschreven aan de asociale foutparkeerders.

17/05/2020

Op de vlucht met de fiets

Woensdag was er een actie tegen druggerelateerde overlast in de omgeving van de Handelstraat en het Sint-Elisabethplein. Het wijkondersteuningsteam (WOT) van City wil met zo'n acties het onveiligheidsgevoel van burgers, winkeliers en voorbijgangers verminderen. Rond 13.25 uur zagen leden van het team hoe iemand op de fiets oogcontact maakte met een man en een vrouw. In de Greinstraat kwamen ze samen. Daar werd iets uitgewisseld, vermoedelijk drugs. Na de transactie probeerde het team de verkoper te stoppen. Maar die sloeg op de vlucht. Er volgde een hevige achtervolging op de fiets. In de Herderinstraat kon de politie de verdachte vatten. In zijn vlucht had de dealer drugs weggegooid. Het WOT kon die recupereren. Het ging om dosissen cocaïne en hasj en die zijn in beslag genomen. De verdachte is een man van 33 jaar. Hij is illegaal in ons land. Hij wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

15/05/2020

Pagina's