Regio City | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Regio City

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Vier dealers naar de cel

In het kader van de repressieve aanpak van alle druggerelateerde overlast binnen de Regio City, en specifiek binnen de postcode 2060, hield het Wijkondersteuningsteam City het afgelopen weekend verschillende  gecoördineerde acties in de directe omgeving van de Korte Zavelstraat, Diepestraat en Gasstraat. De politie deed verhoogd toezicht in de omgeving om de overlast terug te dringen en het onveiligheidsgevoel te verminderen.  Tijdens de acties zijn in totaal vier dealers gearresteerd. De eerste dealer werd op het Stuivenbergplein betrapt toen hij drugs aan een vrouw verkocht. Hij had nog acht verkoopseenheden cannabis en cash geld op zak. Bij hem thuis vond de politie nog meer cash geld, ruim 20 gram cannabis, verpakkingsmateriaal, een weegschaal en een boksbeugel. Hij werd gearresteerd. Wat later stelden de leden van het team een tweede deal vast. De verdeler stapte in de Nijverheidstraat bij de klant in de wagen om de drugs te verkopen. Toen hij de wagen kort nadien weer verliet, arresteerde de politie hem. Bij de huiszoeking vond de politie meerdere verpakkingen cocaïne, verpakkingsmateriaal, een precisieweegschaal en verschillende mobiele telefoons. De minderjarige zal bij de jeugdrechter komen. Zaterdag merkte het WOT iemand op ter hoogte van het kruispunt van de Gasstraat met de Wilgenstraat. De man was aldoor aan het bellen tot er een kleine wagen kwam aanrijden met twee vrouwen in. Een van hen leek iets uit te wisselen met de man waarna de wagen vertrok. Het adres van de dames kon achterhaald worden en er volgde een huiszoeking. De dames waren op het adres aanwezig en zijn gearresteerd. De politie vond er 7 000 eurp, meer dan 80 klaargemaakte dosissen cocaïne en heroïne, ruim 20 gram pure cocaïne en 80 gram heroïne die nog verdeeld moest worden. Verder trof de politie ook nog verschillende telefoons aan. In de auto vond de politie nog 16 dosissen heroïne en 21 dosissen cocaïne. Ook de twee dames komen bij de onderzoeksrechter. De respectievelijke klanten kregen allen een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld.

23/11/2020

20 bestuurders halen fietsers in

Het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio City heeft gecontroleerd of bestuurders zich wel houden aan het inhaalverbod in fietsstraten. In de Rotterdamstraat en de Van Arteveldestraat stelde de politie 12 overtredingen vast in één voormiddag. In de namiddag controleerde de politie opnieuw in de Rotterdamstraat maar ook in de Lange Dijkstraat. Daar zijn ook nog eens acht voertuigen betrapt die een fietser inhaalden. In de Helmstraat sprak de politie vier fietsers aan om hen erop te wijzen dat fietsers niet op het voetpad horen te rijden. Er zijn ook twee voertuigen getakeld die verkeerd geparkeerd stonden. Eén ervan stond op een plaats voor personen met een handicap en de andere stond met twee wielen op het trottoir waar dat niet toegelaten is. Nog vijf andere foutparkeerders zijn geverbaliseerd.  

21/11/2020

Tip van opmerkzame getuige leidt tot 3 arrestaties

Donderdagochtend werd een agent van het verkeersondersteuningsteam aangesproken door een passant in de Kerkstraat. De man wees drie verdachte personen aan, die volgens hem aanstalten maakten om in een geparkeerde wagen in te breken. De agent sprak de mannen aan voor een controle en verwittigde ondertussen de radiokamer. De drie mannen zetten het meteen op een lopen toen ze werden aangesproken. De agent kon één van hen staande houden, de twee anderen werden onderschept door interventiepatrouilles die waren aangestuurd. De drie bleken illegaal in ons land te verblijven. Eén van hen was in het bezit van meerdere gsm-toestellen. Het drietal werd gearresteerd voor verder onderzoek.

23/10/2020

Automobilisten beboet voor inhalen in fietsstraten

Het verkeersondersteuningsteam van de regio City controleerde opnieuw in enkele fietsstraten. Daar is het voor automobilisten verboden om een fietser in te halen. In de Rotterdamstraat werden 10 bestuurders beboet, in de Van Arteveldestraat 4 personen en in de Lange Dijckstraat en de Kattenberg telkens 1 iemand. Tot slot werden ook 10 foutparkeerders beboet.

20/10/2020

Man probeert gestolen fiets aan politie te verkopen

Tijdens een anonieme voetpatrouille werd het wijkteam van de Handelsstraat aangesproken door een man. Die bood hen een deftige fiets aan voor slechts 100 euro. Hoewel de fiets niet gegraveerd was, kon hij gelinkt worden aan een aangifte na een diefstal in Berchem eerder op de week. De fiets kon aan de eigenaar worden terugbezorgd.

Er werden tijdens de patrouille nog twee gestolen fietsen aangetroffen. Eén daarvan kon gelinkt worden aan een diefstal eind september. De eigenares kon haar fiets ophalen bij de politie. De herkomst van de derde fiets wordt nog onderzocht.

19/10/2020

Minderjarige verkoopt drugs

Op zaterdag betrapte het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio City nog een dealer van cannabis. Iemand stapte in de Van Kerckhovenstraat een appartementsgebouw binnen en kort daarna verliet hij het gebouw weer. De politie sprak de man aan en bekende dat hij net cannabis het gekocht. Wat later hetzelfde verhaal met een nieuwe klant. Bij controle toonde hij dezelfde koopwaar als de eerdere klant. De politie merkte de vermoedelijke dealer op. Toen de inspecteurs hem wilden controleren, stelde hij zich weerspannig op. Hij probeerde te vluchten maar kon vrijwel meteen tegengehouden worden. De jongeman was minderjarig (17). Bij hem thuis volgde een huiszoeking. Daar is geen drugs gevonden, maar wel een heleboel dure merkkledij. Voor meer dan 15 000 euro zelfs. De jongere is gearresteerd en komt bij de jeugdrechter.
 

12/10/2020

Overlastzaken aangepakt

Het wijkteam van Borgerhout en de mobiele eenheid hebben gisteren verschillende handelszaken bezocht waarvan wordt aangenomen dat ze mee aan de basis liggen van overlast in de omgeving. Bij de eerste zaak die de politie over de vloer kreeg, zijn vier personen aangetroffen die illegaal in het land verbleven en nog iemand die er aan zwartwerk deed. In een andere zaak had iemand een gebruikershoeveelheid drugs op zak en moest de politie vaststellen dat de coronamaatregelen niet opgevolgd werden. Bij een derde zaak stelde de politie vast dat het rookverbod niet nageleefd werd. Er was ook iemand die illegaal in het land was en de politie vond er een gebruikershoeveelheid drugs en een verboden wapen. 

11/10/2020

Aanpak drugsoverlast omgeving Korte Zavelstraat

Op vrijdag en zaterdag heeft de politie in de omgeving van de Korte Zavelstraat een actie opgezet waar gewerkt is op de overlast. Het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio City was voortdurend aanwezig om de veroorzakers van de overlast op heterdaad te kunnen betrappen. Tegelijk werkt de aanwezigheid van de politie ontradend op wie van plan was om er drugs te kopen of verkopen. In twee dagen zijn 37 personen gecontroleerd en 20 processen-verbaal opgesteld. Hoofdzakelijk voor bezit van drugs. De meeste kopers kregen een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld. Zaterdag controleerde de politie iemand die illegaal in het land verbleef. Hij had naast een gebruikershoeveelheid hasjiesj ook nog 39 gebruikersdosissen in zijn onderbroek verstopt en nog een groter stuk had ie tussen zijn benen gestoken. De man wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter omdat de politie vermoedde dat hij de drugs verkocht. Het geld, de drugs, zijn gsm en fiets die hij bij had, zijn in beslag genomen. Nog drie anderen die illegaal in het land verblijven werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken, die op zaterdag mee op het terrein waren. In de toekomst zullen nog gelijkaardige acties plaatsvinden. 

27/09/2020

Een man met een probleem

De wijkteams van Borgerhout en 2060 patrouilleerden woensdagnamiddag en -avond samen met Orida-fietsteam in hun wijken. Ook de lokale recherche verleende bijstand op zoek naar verdachte personen.

Tijdens de actie werd een voertuig aangetroffen met een vervalste nummerplaat. De Mercedes bleek te zijn gestolen. Het voertuig werd getakeld voor verder onderzoek.

Toen een man zijn elektrische step ostentatief dwars over het voetpad plaatste, werd hij aangesproken door enkele inspecteurs. De man kon dit niet op prijs stellen en vroeg aan de politiemannen of ze een probleem hadden. Helaas was het de man die in de problemen zat, want hij bleek geseind te staan. Hij mocht meteen meekomen naar het politiekantoor.

10/09/2020

Illegale winkel

Woensdag heeft het wijkteam van de Handelstraat een garage gecontroleerd aan de Gasstraat. Bij de controle stelde de inspecteurs vast dat de garage ingericht was als een zaak die drank, snoep en andere goederen verdeelde. De politie vond er ook spullen die gebruikt zouden kunnen worden om drugs te kopen en verkopen, zoals: grinders, weegschalen, pijpjes, gripzakjes en weegschalen. Dat soort zaken zijn niet toegestaan voor verkoop omdat zoiets druggebruik kan vergemakkelijken, wat dus verboden is. Op vraag van het parket zijn 234 verschillende soorten grinders in beslag genomen, 296 glazen en metalen pijpjes, 154 combinatieverpakkingen van grinders en pijpjes, 8 000 gripzakjes en vijf kleine precisieweegschalen. De eigenaar van 56 jaar zal voor de feiten verhoord worden.

20/08/2020

Pagina's