2600 Berchem | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2600 Berchem

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2600
Area: 
Berchem

Vandalen beschadigen geparkeerde auto's

De politie werd zaterdag 17 augustus rond 11 uur naar de Frederik de Merodestraat gestuurd. Daar hadden vandalen een tiental geparkeerde voertuigen bekrast. De feiten zouden gebeurd zijn tussen vrijdagavond 22 uur en zaterdagvoormiddag 11 uur. De politie-inspecteurs stelden verschillende processen-verbaal op. Van de dader(s) ontbreekt voorlopig elk spoor.

18/08/2013

Wildplasser blijkt dief

Toen het wijkteam van Berchem een wildplasser controleerde op het Kunstenplein bleken de man en zijn kompaan in het bezit van allemaal werkmateriaal dat voor diefstallen gebruikt kan worden. Eén van de mannen bleek ook illegaal in ons land te verblijven en in het bezit van een heleboel fietssleutels. Omdat de mannen geen geloofwaardige uitleg konden geven voor het materiaal, werd er een huiszoeking uitgevoerd in de woning van één van de verdachten. Daar werden allerlei fietsonderdelen gevonden (zadels, spatborden, bagagerekken, sloten,...). De mannen (53 en 60) werden gearresteerd voor verder onderzoek.

24/09/2020

Verdachte mannen voelen aan geparkeerde wagens

Zaterdagochtend werd de politie verwittigd omdat iemand drie verdachte mannen had opgemerkt in de Vredestraat. Vanuit de telecommandokamer werden de drie in beeld gebracht en hun beschrijving doorgegeven aan de patrouilles. Twee mannen werden opgemerkt in de Minervastraat. Op de beelden was te zien hoe ze de geparkeerde wagens afgingen op zoek naar voertuigen die niet slotvast waren achtergelaten. De twee mannen (18 en 19) werden gearresteerd en bleken illegaal in ons land te verblijven.

20/09/2020

Inbreker op heterdaad betrapt

Donderdagnacht ontving de politie een inbraakalarm van een bedrijf in de Uitbreidingstraat. Het snelleresponsteam was meteen ter plaatse en kon vaststellen hoe een man langs een nooddeur het gebouw verliet. Aanvankelijk zette de verdachte het op een lopen richting Jan Breydelstraat, maar algauw staakte hij zijn vlucht en kon hij gehandboeid worden. In het geviseerde gebouw stelde de politie duidelijke sporen van inbraak vast, er was heel wat wanorde en er was geprobeerd om een kluis open te breken. Buit had de verdachte vermoedelijk niet kunnen maken. De 38-jarige man bleek illegaal in ons land te verblijven en werd meegenomen voor verhoor.

04/09/2020

Dealen in het struikgewas

Recent liepen er bij het wijkteam Centrum meldingen binnen rond drugsoverlast in de buurt van het station van Berchem. Het wijkondersteuningsteam heeft er vrijdag toezicht gehouden. En met succes. Tijdens het toezicht viel een jongeman op omdat hij zich zenuwachtig gedroeg in het parkje vlakbij het station. De inspecteurs konden flarden van het gesprek opvangen en het leek alsof hij met iemand op die plek had afgesproken. Op een bepaald moment verdween de man in de struiken. Het team volgde de verdachte en enkele minuten konden ze een transactie zien gebeuren met een andere jongeman, wat verderop in de struiken. De beide verdachten zijn meteen staande gehouden. De eerste verdachte die in beeld kwam, gaf meteen toe dat hij net cocaïne gekocht had. De verkoper ontkende dat hij iets verkocht zou hebben en hield het erop dat hij op die plaats een sigaretje kwam roken. De politie nam beiden mee naar het bureau. Zowel bij de koper (35) als bij de vermoedelijke verkoper (26) vond de politie enkele gebruikershoeveelheden cocaïne. De vermoedelijke dealer bleef gearresteerd en werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

04/08/2020

Minderjarige gevat met gestolen wagen

Een ANPR-camera merkte donderdagvoormiddag een gestolen voertuig op in de omgeving van de E19. Aanvankelijk bleef het nazicht negatief, tot de camera een nieuwe melding gaf in de omgeving van de Binnensingel te Berchem. Een interventiepatrouille merkte het voertuig op de Binnensingel. De bestuurder versnelde toen hij de politie opmerkte en reed aan hoge snelheid richting Borsbeeksebrug. De patrouille kon hem achtervolgen richting Diksmuidelaan. Uiteindelijke raakte het vluchtende voertuig een wagen in de Jupiterstraat, waarop de bestuurder te voet verder vluchtte. Deze kon ter hoogte van het Ringfietspad gevat worden. De 17-jarige was uiteraard niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij had wel 15 dosissen cocaïne op zak. Bovendien was hij al ruim gekend bij de politie voor eerdere feiten. De gestolen wagen werd mee in beslag genomen. De jonge kerel werd gearresteerd en moest zich opnieuw bij de jeugdrechter verantwoorden. Hij werd geplaatst.

27/07/2020

Pagina's