2600 Berchem | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2600 Berchem

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2600
Area: 
Berchem

Vandalen beschadigen geparkeerde auto's

De politie werd zaterdag 17 augustus rond 11 uur naar de Frederik de Merodestraat gestuurd. Daar hadden vandalen een tiental geparkeerde voertuigen bekrast. De feiten zouden gebeurd zijn tussen vrijdagavond 22 uur en zaterdagvoormiddag 11 uur. De politie-inspecteurs stelden verschillende processen-verbaal op. Van de dader(s) ontbreekt voorlopig elk spoor.

18/08/2013

Verkeerscontrole door wijkwerking

Zaterdag hadden het wijkteam van Berchem en het verkeersondersteuningsteam (VOT) Centrum een controlepost opgezet aan de Grotesteenweg. 70 voertuigen reden het dispositief binnen. Drie personen reden tijdens een lopend rijverbod. De politie noteerde onder meer deze inbreuken: Zes personen konen geen rijbewijs voorleggen. In één auto zaten veel te veel mensen en waren ook geen nodige kinderzitjes aanwezig. En er was ook een voertuig onderschept waarvan de keuring al langer dan een jaar verlopen is. Drie keer was de verzekering niet in orde. 11 keer was een lading niet goed vastgemaakt en twee keer kreeg een bestuurder een rijverbod betekend.

19/04/2021

Bestuurder laat hond achter na crash

Vrijdagochtend werd de politie gevraagd op de Binnensingel. Een wagen was tegen een boom gecrasht. In het voertuig trof de politie geen bestuurder aan, maar wel een hond. Deze was gelukkig niet gewond. Omdat de hond niet gechipt was, werd hij overgebracht naar een opvangcentrum. De wagen was zwaar beschadigd en moest getakeld worden. De politie ging langs bij de eigenaar van de wagen, die aangaf dat het voertuig uitgeleend was. De vermoedelijke bestuurder zal nog verhoord worden over de feiten.

02/04/2021

Geseinde man maakt afspraak bij politie

Het wijkteam van Junostraat ontving afgelopen week een man die meer informatie wenste over een in beslag genomen gsm-toestel. De man bleek echter verschillende malen geseind in lopende onderzoeken. Hij kon bij aankomst in het kantoor meteen verhoord worden. De man gaf zelfs toestemming tot een huiszoeking door de politie, daarbij werden twee voorwerpen aangetroffen die geseind stonden als gestolen uit een kleuterschool. De voorwerpen werden door de politie gerecupereerd, het onderzoek tegen de man wordt verdergezet.

13/03/2021

Drugs op zak

Een van de hondenpatrouilles merkte in het station van Berchem twee mannen op die erg nerveus werden bij het zien van de politie. Ze zetten hun weg verder en een van hen keek zenuwachtig achterom. Omwille van hun gedrag ging het team onder de brug aan de Singel over tot controle. Ze bleven zich erg zenuwachtig gedragen en bij het aftasten van de twee vond de politie een aanzienlijke hoeveelheid drugs. Zo zijn onder meer gebruikershoeveelheden hasj, cannabis speed, xtc en ketamine gevonden. De twee kregen een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld.

11/03/2021

Fietsdieven gevat

Aan de fietsenstalling van het station in Berchem heeft het wijkteam van de buurt er twee fietsendieven gearresteerd. Er kwamen de laatste tijd veel meldingen binnen van gestolen fietsen en dus heeft het wijkteam er het toezicht verhoogd. Het duo wandelde langs met veel aandacht voor de gestalde fietsen. Ze namen een zwarte damesfiets en wandelden ermee weg. Het extra rekje erop hadden ze blijkbaar niet nodig, want dat braken ze af en gooiden het op de grond. De twee werden tegengehouden door de politie en dan bleek dat er ook nog een derde persoon betrokken was. Allen zijn ze meegenomen naar het kantoor voor verhoor. De verdachten zijn minderjarig.

23/02/2021

Pagina's