2018 Antwerpen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2018 Antwerpen

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2018
Area: 
Antwerpen

WOT Centrum betrapt dealer op heterdaad

Het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum kon een dealer op heterdaad betrappen tijdens transactie. Het WOT hield anoniem toezicht in de buurt van de Brederode- en de Paleisstraat toen ze een man zagen instappen in een voertuig. Na enkele momenten verliet de man het voertuig opnieuw. De inspecteurs gingen over tot controle omdat ze een drugsdeal vermoedden. In totaal werd op de verdachte en in zijn voertuig 64 gebruikershoeveelheden cocaïne en 590 euro cash gevonden. Dit werd samen met twee gsm-toestellen in beslag genomen. De verdachte (38) werd gearresteerd en moest voor de raadkamer verschijnen. Deze besliste zijn aanhouding te verlengen. Het onderzoek wordt verdergezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

07/03/2019

Sinds 2014 zonder rijbewijs

De verkeerspolitie heeft gisteren het voertuig van een hardleerse bestuurder in beslag genomen. Rond 11 uur gingen de inspecteurs over tot controle van het voertuig. De bestuurder kon geen rijbewijs voorleggen. Hij reed al sinds 2014 rond zonder rijbewijs. Het was niet de eerste keer dat de man betrapt werd en op bevel van het parket nam de politie zijn auto in beslag. Als de betrokkene nog een keer betrapt wordt, riskeert hij gearresteerd te worden.

01/04/2020
Tag: 

Handgel in beslag genomen wegens woekerprijs

Een patrouille van het wijkteam controleerde maandagnamiddag een krantenwinkel op de Grotesteenweg. Deze zou handgel verkopen aan woekerprijzen. Ter plaatse werden inderdaad meerdere flacons aangetroffen die aan 14 euro per flesje te koop waren. Aangezien dit strijdig is met de huidige maatregelen werd de voorraad in beslag genomen. Het wijkteam schonk deze aan de spoeddienst van het Sint-Vincentiusziekenhuis.

31/03/2020

9 flessen lachgas in beslag genomen

Zondagnacht werd een voertuig gecontroleerd nadat er op bewakingscamera's werd vastgesteld dat een jonge kerel flessen lachgas aan het in- en uitladen was. De 20-jarige bestuurder werd in de Korte Herentalsstraat aan de kant gezet. In zijn wagen werden 9 flessen lachgas aangetroffen. Hij had ook 600 euro cash geld op zak. De flessen werden in beslag genomen. De man kreeg een boete voor het verhandelen van lachgas en voor het niet-respecteren van de heersende maatregelen rond COVID-19. Het was de tweede keer dat hij op zondag betrapt werd op het negeren van de maatregelen.

23/03/2020

Uitzonderlijk vervoer aan de kant gehouden

De verkeerspolitie zette zaterdagnamiddag om 15.40 uur een vrachtwagen aan de kant op de Desguinlei. De combinatie trekker-oplegger reed met signalisatie voor uitzinderlijk vervoer. Zo'n transporten mogen op zaterdag na 12 uur niet meer plaatsvinden. Bij controle bleek dat er geen vergunning "uitzonderlijk vervoer" aanwezig was. Op de tachograaf was te lezen dat de chauffeur de rij- en rusttijden niet had gerespecteerd. De politie stelde ook vast dat de verlichting van het voertuig gebrekkig werkte. Dat was nog niet alles: De chauffeur legde ook nog een positieve ademtest af. Bij de analyse bleek dat de chauffeur de toegelaten limiet voor professionele bestuurders tot vijf keer overschreed. Zijn rijbewijs werd voor zes uur ingehouden. Het voertuig werd geïmmobiliseerd tot zonder middernacht. 

08/03/2020
Tag: 

Naar ziekenhuis na defect aan boiler

In een pand aan de Van Eycklei liepen gisteren vier mensen een CO-vergiftiging op. De slachtoffers van 34, 9 en 2 jaar werden naar het ziekenhuis gebracht. Zo goed als in het hele gebouw werden te hoge waarden gemeten en dus moesten alle bewoners het gebouw verlaten. Ook in de naastgelegen panden is controle gedaan. Om de evacuatie en de werkzaamheden veilig te laten verlopen, sloot de politie de straat af voor alle verkeer. Wellicht lag de oorzaak bij een defect aan de boiler. Nadat de brandweer voldoende had verlucht, mochten de bewoners opnieuw naar hun appartement.

01/03/2020

Stelling afgebroken

Medewerkers van de Blauwe Lijn kregen een man aan de lijn die zijn ongerustheid uitte over een stelling aan de Rolwagenstraat. De stelling van zes meter breed en twaalf meter hoog was, wellicht door het weer, voor het grootste gedeelte losgekomen van de voorgevel en was onvoldoende verankerd. De politie vroeg de brandweer om het gevaar in te schatten. Zij oordeelden dat de veiligheid niet gegarandeerd kon worden waarop de politie de stelling liet afbreken. Gedurende de werken was de straat niet toegankelijk voor het verkeer. Ook het openbaar vervoer kon niet door. Erger werd voorkomen en er was dus geen schade.

12/02/2020

Pagina's