2018 Antwerpen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2018 Antwerpen

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2018
Area: 
Antwerpen

WOT Centrum betrapt dealer op heterdaad

Het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum kon een dealer op heterdaad betrappen tijdens transactie. Het WOT hield anoniem toezicht in de buurt van de Brederode- en de Paleisstraat toen ze een man zagen instappen in een voertuig. Na enkele momenten verliet de man het voertuig opnieuw. De inspecteurs gingen over tot controle omdat ze een drugsdeal vermoedden. In totaal werd op de verdachte en in zijn voertuig 64 gebruikershoeveelheden cocaïne en 590 euro cash gevonden. Dit werd samen met twee gsm-toestellen in beslag genomen. De verdachte (38) werd gearresteerd en moest voor de raadkamer verschijnen. Deze besliste zijn aanhouding te verlengen. Het onderzoek wordt verdergezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

07/03/2019

Controle in hotel

In de stationsbuurt heeft het prostitutieteam van de regio West een hotel aan een controle onderworpen. Alle gasten zijn geïdentificeerd. Van de 78 personen stonden twee hotelgasten geseind met een aanhouding. Iemand anders had cannabis op zak. Een vierde man stond geseind omwille van zijn illegaal verblijf in ons land. Tot slot trof de politie iemand aan die zijn maatregelen op de voorlopige hechtenis had geschonden. Het hotel bleek geen optimaal systeem te hebben om alle gasten op een correcte manier te registreren. Dat is administratief overgemaakt aan de stad. Een actie op de registratieplicht is van belang in het tegengaan van mensenhandel.

23/05/2022

Motard zwaargewond bij aanrijding

Vrijdag raakte een man van 20 jaar op een moto gewond bij een ongeval aan de Brederodestraat. De man haalde bij het begin van de avondspits wellicht een voertuig in dat onverwacht linksomkeer maakte. De motorrijder werd geraakt en kwam zwaar ten val. Hij is met ernstige verwondingen zonder levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. 

21/05/2022

Dealen vanuit een studio

Tijdens een toezichtactie in de omgeving van de Justitiestraat merkte het WOT Centrum een man op een step aan die in de hal van een gebouw kort contact maakte met een bewoner en vertrok. Hij bleek net cannabis te hebben aangekocht. Tijdens een korte observatie passeerden nog 3 andere klanten op de locatie. Er werd een huiszoeking georganiseerd, waarbij 3 verdachten werd gearresteerd. Verschillende huiszoekingen later waren er 250 gram cannabis, verpakkingsmateriaal en weegschalen in beslag genomen. De drie verdachten (19, 19 en 17) werden voorgeleid.

09/05/2022

Man slaat politie-inspecteur in het aangezicht

Zondagochtend werd een politieploeg ter plaatse gevraagd op de Singel. Een bestuurder, een veertigjarige man, legde een positieve ademtest af na een aanrijding. Die mondde uit in een vechtpartij waarbij de man met een autokrik zou gezwaaid hebben. De politie kon hem staande houden en stelde vast dat het voertuig ingeschreven, noch verzekerd of gekeurd was. Bij aankomst van de takelwagen ontstond er een discussie. De verdachte stelde zich weerspannig op ten aanzien van de politie, en sloeg het ademtoestel uit de handen van een inspecteur. Vlak daarna kreeg de inspecteur een vuistslag in zijn gezicht. Hij raakte lichtgewond. De verdachte werd gearresteerd. Hij mocht na verhoor beschikken. 

09/05/2022

Controle in de Markgravelei

De Markgravelei is een fietsstraat. Dat betekent dat automobilisten de fietsers niet mogen halen. Het wijkteam van de Brederodewijk controleerde op woensdag aan het begin en het einde van de schooldag op het naleven van de regels in de fietsstraat. Op enkele uren werden 66 bestuurders beboet voor het inhalen van een fietser. 15 bestuurders reden met de gsm in de hand. 2 bestuurders droegen hun gordel niet en 2 anderen gaven geen voorrang waar het moest. Aan de actie namen ook de buurtregisseur en de stadstoezichters deel.

05/05/2022

Asociale bestuurders beboet

Het wijkteam van de Brederodestraat controleerde op vrijdag samen met de sociale inspectie verschillende handelszaken. Op een bouwwerf werden 2 Oekraïense onderdanen aangetroffen die in het zwart werkten. Ze waren niet op de hoogte van hun huidig statuut als gevolg van de oorlog en werden geïnformeerd over hun rechten. Omdat ze geen marktconform loon kregen uitbetaald wordt er een onderzoek gestart naar de firma die hen tewerkstelt.

17 bestuurders in de Brederodestraat werden opgeschreven omdat ze met de gsm in de hand reden. Een bestuurder had zich op de tramsporen geparkeerd, 2 bestuurders reden zonder gordel, een andere reed door het rood en een fietser reed aan hoge snelheid over het voetpad. Al deze personen kregen een boete.

Een bestuurder kreeg een boete omdat hij het nodig vond om te claxonneren terwijl een schoolbus kinderen liet uitstappen. Een andere persoon werd betrapt op sluikstorten. Tot slot was er een zaakvoerder die met het reclamebord voor zijn zaak een parkeerplaats 'reserveerde' voor zichzelf. Ook deze kreeg een boete.

30/04/2022

Jonge vrouw botst met tram

Vanmorgen is een vrouw van 26 jaar gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw was met een elektrische step onderweg over de Brusselstraat in de richting van Zuid. Toen ze de straat wilde oversteken, kwam ze in aanrijding met een tram die in dezelfde richting reed. De vrouw is ter plaatse verzorgd door een ambulance en een medisch ugentieteam. Ze is naar het ziekenhuis gebracht zonder levensgevaar. Ook de trambestuurder (52) is naar het ziekenhuis gevoerd. Hij was erg aangedaan na het ongeluk. Op de tram zelf raakte niemand gewond. Tijdens de interventie was er beperkt hinder voor het doorgaand verkeer.

26/04/2022

Hevige brand

Het brandde vannacht op de hogere verdiepingen van een pand aan de Statiestraat. De vlammen sloegen bij aankomst van politie en brandweer door het dak en een dikke rookpluim ging over de binnenstad. Een vlakbij gelegen hotel evacueerde de ongeveer 60 gasten naar de terrassen aan de De Keyserlei. Eens de brand onder controle leek, konden de hotelgasten opnieuw naar hun kamers. Kort daarna flakkerde het vuur weer op waarna er een overslag was naar een pand dat tussen het initiële brandende gebouw en het hotel lag. De gasten bleven in veiligheid, maar niemand kon verhinderen dat het vuur ook in dat pand de bovenverdiepingen ernstig beschadigde. Bij de brand ademde een man van 57 jaar te veel rook in. In het ziekenhuis bleek dat zijn toestand ernstig was en dat de man mogelijk in levensgevaar verkeerde. Rond 2.40 uur, ruim een uur na het uitbreken van het vuur, was de brand geblust.

12/04/2022

Namaakgoederen in beslag genomen

Het wijkteam dat toezicht hield in de buurt van het Centraal station werd vrijdag in de vooravond aangesproken door een jongeman. Hij vroeg de inspecteurs, die in burger op pad waren, of ze geen Airpods wilden kopen. Zij maakten zich kenbaar als politie en controleerde de verkoper. Hij had acht namaak Airpods op zak en een som geld. De koopwaar en het geld zijn in beslag genomen. De jongeman wordt later verhoord aangaande de verkoop van namaakgoederen.
 

10/04/2022

Pagina's