2018 Antwerpen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2018 Antwerpen

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2018
Area: 
Antwerpen

WOT Centrum betrapt dealer op heterdaad

Het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum kon een dealer op heterdaad betrappen tijdens transactie. Het WOT hield anoniem toezicht in de buurt van de Brederode- en de Paleisstraat toen ze een man zagen instappen in een voertuig. Na enkele momenten verliet de man het voertuig opnieuw. De inspecteurs gingen over tot controle omdat ze een drugsdeal vermoedden. In totaal werd op de verdachte en in zijn voertuig 64 gebruikershoeveelheden cocaïne en 590 euro cash gevonden. Dit werd samen met twee gsm-toestellen in beslag genomen. De verdachte (38) werd gearresteerd en moest voor de raadkamer verschijnen. Deze besliste zijn aanhouding te verlengen. Het onderzoek wordt verdergezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

07/03/2019

Drugs onder de toog verkocht

Afgelopen zaterdag trok een man de aandacht van het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum. Das was op het Astrid aan het patrouilleren tijdens een actie tegen druggerelateerde overlast. De man keek nerveus om zich heen en nam daarna een fiets. Omwille van z'n wat vreemd gedrag sprak de politie de man aan. De inspecteurs vonden achter dosissen cannabis bij hem. En in z'n gsm stonden berichten te lezen die handel in verdovende middelen deden vermoeden. De verdachte van 36 jaar gaf dat ook toe en werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Ook voor feiten aan de Brederodestraat werden twee personen voorgeleid. Vanuit een handelszaak zou cannabis verkocht worden. Om die reden heeft het WOT er vrijdag toezicht gehouden. En er kwam inderdaad een klant. Die was wel wandelen gestuurd omdat hij de cannabis niet met Bancontact mocht betalen van de verkopers. De winkel werd doorzocht. Achteraan was de zaak als café ingericht met een dame achter een zelfgemaakte toog. Onder de toog vond de politie zo'n 300 gram cannabis. Het echtpaar (53 en 45) dat de zaken runde, werd gearresteerd en de zaak verzegeld.

12/10/2020

Achtervolging op de markt

In samenwerking met de arbeidsinspectie heeft een wijkteam van de regio Centrum gisteren de markt aan de Desguinlei en Kielsevest bezocht. Ze hadden een kraam op het oog dat ze wilden controleren. Van zodra ze zich kenbaar maakten als politie zetten drie mannen het op een lopen. Een verkeersondersteuningsteam van Centrum dat in de buurt was kon één van de verdachten vatten. Na een achtervolging te voet en met de hulp van een voorbijganger kon ook nog een tweede man gestopt worden. De derde persoon kon ontkomen. Ook twee andere kramen zijn gecontroleerd. Zoals het bericht doet vermoeden, was er sprake van zwartwerk, illegale tewerkstelling en een inbreuk op deeltijds werk. Een van de betrokkenen is ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

10/10/2020

Zwaargewond na aanrijding

Donderdagavond, rond kwart voor tien, raakte een man van 26 jaar gewond bij een ongeval op de Plantin en Moretuslei. Voorbijgangers vertelden aan de politie dat het slachtoffer plots overstak van tussen twee geparkeerde auto's. Een bestuurder die op dat moment voorbij reed, had de man niet gezien en het kwam tot een aanrijding. Zowel de ziekenwagen als een medisch team kwamen ter plaatse om het slachtoffer te verzorgen. De twintiger is met ernstige verwondingen maar zonder levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. 

02/10/2020

Fiets in brand gestoken

Op de Rubenslei werd zaterdagnacht melding gemaakt van een brandende fiets ter hoogte van het stadspark. Gezien de grote droogte kwam de brandweer meteen ter plaatse om het vuur te doven. De politie kon een verdachte vatten die zich ophield in de buurt van de brand. Volgens een getuige was de man mogelijk degene die het vuur had aangestoken. De verdacht bleek drager van een enkelband en gekend voor gelijkaardige feiten in het verleden. Hij werd gearresteerd voor verder onderzoek. Het vuur kon zich gelukkig niet uitbreiden.

20/09/2020

Zwaargewonde bij ongeval op Desguinlei

Donderdagochtend crashte een wagen op het kruispunt van de Desguinlei en de Karel Oomstraat. De bestuurder verloor om onduidelijke reden controle over het stuur, de wagen begon te tollen en kwam tot stilstand tegen een verkeerslicht. De wagen was zwaar beschadigd, de bestuurder (25) liep lichte verwondingen op, zijn passagier (22) was er erger aan toe en werd met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder blies 'alarm', zijn rijbewijs werd voor 3 uur ingetrokken. De politie vonden in de wagen sporen van mogelijk lachgasgebruik, op aangeven van een getuige werd in de directe omgeving van het ongeval een fles lachgas gevonden.

03/09/2020

Wagen over de kop aan de Generaal Lemanstraat

Zaterdag, omstreeks 11.20 uur, gebeurde er een zwaar verkeersongeval op het kruispunt van de Desguinlei met de Generaal Lemanstraat waarbij twee wagens betrokken waren. De 39-jarige bestuurster van een Peugeot uit Merelbeke stond aan het rode licht te wachten om rechtdoor te rijden. Toen ze in haar ooghoek het licht op groen zag springen - om rechtsaf te slaan richting Harmonie - gaf ze gas en reed het kruispunt op. Een Volvo die uit de Generaal Lemanstraat kwam, kon de dwarsende auto niet meer ontwijken en ging door de klap over de kop. De twee inzittenden, de 75-jarige bestuurster uit Berchem en haar 83-jarige buurvrouw, werden hierbij lichtgewond. Ze werden uit het voertuig bevrijd en voor verzorging naar het Sint-Vincentiusziekenhuis gebracht. Iets voor 13 uur kon de rijbaan opnieuw worden vrijgegeven.

30/08/2020

Verdachte van fietsendiefstal gevat

Vannacht zag een patrouille een man rijden op een herenfiets, terwijl hij een damesfiets voortduwde. Toen de man de politie in de gaten kreeg, zette hij de vrouwenfiets tegen een winkelraam in de Belgiëlei. Hij stapte af van de herenfiets en zette die tegen een gevel. Daarna bukte hij zich. Hij gedroeg zich zenuwachtig wat alles samen voldoende was voor een controle van de man. De man gaf een wisselend en onsamenhangend verhaal. Aan zijn handen was te zien dat hij wellicht recent nog aan een fiets had geprutst. Bij verdere controle van de man vond de interventieploeg nog gereedschap.  Het realtime intelligence center (RTIC) kon met camerabeelden achterhalen dat de man in aanmerking kwam voor een diefstal van twee fietsen in de omgeving van de De Keyserlei. De verdachte (41) werd gearresteerd en overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan. De gemerkte fietsen zijn meegenomen zodat de eigenaars achterhaald kunnen worden.
 

19/08/2020

Pagina's