2018 Antwerpen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2018 Antwerpen

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2018
Area: 
Antwerpen

WOT Centrum betrapt dealer op heterdaad

Het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum kon een dealer op heterdaad betrappen tijdens transactie. Het WOT hield anoniem toezicht in de buurt van de Brederode- en de Paleisstraat toen ze een man zagen instappen in een voertuig. Na enkele momenten verliet de man het voertuig opnieuw. De inspecteurs gingen over tot controle omdat ze een drugsdeal vermoedden. In totaal werd op de verdachte en in zijn voertuig 64 gebruikershoeveelheden cocaïne en 590 euro cash gevonden. Dit werd samen met twee gsm-toestellen in beslag genomen. De verdachte (38) werd gearresteerd en moest voor de raadkamer verschijnen. Deze besliste zijn aanhouding te verlengen. Het onderzoek wordt verdergezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

07/03/2019

Brand eist slachtoffer

Er is vannacht brand uitgebroken in een pand aan de Jozef Liesstraat. Bij aankomst van de brandweer woedde het vuur hevig op de eerste verdieping en was er doorslag naar de tweede etage. De brand ging gepaard met een stevige rookontwikkeling. De bewoner van 84 jaar kon op eigen kracht het pand verlaten. Voor zijn partner, een vrouw van 85 jaar, kwam alle hulp te laat. Zij overleed ter plaatse. Voor de bejaarde man en zijn familie is slachtofferzorg aangeboden. Door het vuur heeft het pand ernstige schade opgelopen en moet de stadsingenieur de stabiliteit onderzoeken. Vermoedelijk is de brand accidenteel ontstaan. Het gerechtelijk lab komt ter plaatse. De aanpalende woningen bleven gevrijwaard.

18/04/2021

10 mensen naar ziekenhuis na brand

Op vrijdag brak er brand uit op de benedenverdieping van een appartementsgebouw aan de Belgiëlei. De brandweer zorgde ervoor dat de bewoners die aan het terras kwamen veilig naar beneden gehaald werden met de ladderwagen. Anderen konden op eigen kracht onder begeleiding van de politie het gebouw verlaten. Er kwam aanzienlijk veel rook vrij. Tien bewoners zijn voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Niemand was er erg aan toe. Vermoedelijk is de brand ontstaan aan een toestel in de keuken van het betrokken pand. Die woning is onbewoonbaar. De andere appartementen konden na het verluchten opnieuw bewoond worden.

17/04/2021

Direct naar de gevangenis

Tijdens hun patrouille trok een ruzie op het Koningin Astridplein de aandacht van het wijkteam. Een aantal personen waren het duidelijk ergens niet over eens en de politie probeerde te bemiddelen. Een van de betrokkenen was niet tot bedaren te brengen. De politie ging over tot controle van de man. Achter zijn naam stond nog een gevangenisstraf van 15 maanden open. Op vraag van de strafuitvoeringsrechtbank bracht de politie hem over naar de gevangenis. De politie moest hem ook nog in kennis stellen dat er vijf rijverboden openstaan.

16/04/2021

Wapens aangetroffen bij verkeerscontrole

 De verkeerspolitie wilde donderdag een wagen aan de kant zetten waarvan de bestuurder iemand de pas had afgesneden. De bestuurder van de auto duwde het gaspedaal echter in en probeerde aan de controle te ontkomen. De motards slaagden er desondanks in om de wagen veilig aan de kant te zetten in de Baron Joostensstraat en de inzittenden te controleren. De drie inzittenden uit Nederland vielen meteen op door hun zenuwachtig gedrag. Bij het doorzoeken van de wagen vond de politie een tas met een vuurwapen in. De inzittenden zijn meteen van hun vrijheid beroofd. De politie ging verder met het doorzoeken van de auto en ze vonden nog twee andere vuurwapens, een grote som cash geld (3 000 euro) en drugs. Er werd ook nieuw aangekochte luxekledij gevonden. De wapens werden veilig gesteld. De drie verdachten werden gearresteerd.

10/04/2021
Tag: 

Vermoedelijke fietsdief gevat

Gisteren bezocht een dame in de namiddag het politiekantoor aan de Quinten Matsijslei. Ze kwam aangifte doen van de diefstal van haar fiets. Ze vertelde aan het onthaal dat ze haar fiets online al te koop had zien staan en dat ze een afspraak had gemaakt met de verkoper. De politie kwam ook naar de plaats van de afspraak. De verdachte kwam aangewandeld met de fiets van het slachtoffer. De man van 18 jaar werd ter plaatse gearresteerd. Hij bood ook nog andere fietsen online te koop aan. Bij een huiszoeking vond de politie nog drie fietsen. Verder onderzoek zal meer duidelijkheid moeten scheppen over het aandeel van de man in de fietsdiefstal.

08/04/2021

Feestvierders door brandweer van daken gehaald

Donderdagavond ontving de politie een melding voor nachtlawaai in de Sint-Jozefstraat. In de straat was inderdaad luide muziek te horen. Toen de politie aanbelde aan het pand zagen ze verschillende mensen kijken van achter de gordijnen. De muziek werd afgezet en de ramen gesloten. Ook was het geluid van openschuivende ladders te horen. Vanuit een andere woning in de straat werd de politie aangesproken over het nachtlawaai. De dame wist ook te zeggen dat er juist 4 personen met een ladder op haar terras waren gekropen richting het dak. Nog een andere bewoner van hetzelfde gebouw bevestigde het verhaal van de ladder aan de politie. Via de woning van de meldster kon de politie inderdaad vaststellen dat er meerdere personen op verschillende daken van woningen in de straat waren gekropen. Eén jonge man zat zelf op de nok van een dak nadat hij via de dakpannen omhoog was geklommen. Ondanks zijn precaire situatie bewoog hij zich naar de rand van het dak om zich zo ver mogelijk van de politie te verwijderen. De politie vroeg daarop bijstand aan de brandweer om zeker te zijn dat iedereen veilig van de daken gehaald kon worden. In totaal werden 11 personen (allen tussen 19 en 22) van de daken geplukt. In de woning was duidelijk een lockdownfeest gaande, er had zich bovendien nog 1 iemand op de zolder verstopt, ook deze kreeg een pv. Kort na de tussenkomst van de politie en brandweer werd er een nieuwe oproep ontvangen uit de straat. Een bewoner van de straat was gewekt door 2 personen die op hun dakraam hadden zitten kloppen. Ook deze twee achterblijvers werden van het dak geplukt en krijgen de rekening gepresenteerd.

02/04/2021

Jonge bromfietsers dealen drugs

Het wijkondersteuningsteam van de regio Zuid merkte zondag op de Binnensingel een bromfietser op die met de gsm in de hand meerdere rode verkeerslichten negeerde. De bromfietser werd in observatie genomen tot in het fietserstunneltje, waar hij contact maakte met 2 andere personen. De drie personen werden gecontroleerd en bleken een opmerkelijke hoeveelheid cash geld en enkele verkoopshoeveelheden cocaïne op zak te hebben. De twee minderjarigen en de meerderjarige (16, 17 en 19) bleken reeds gekend voor gelijkaardige feiten en worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en de jeugdrechter. Er werden ook 2 bromfietsen in beslag genomen.

31/03/2021

Man negeert avondklok, rijverbod en gebruikt lachgas

De politie ontving vrijdagnacht een oproep omtrent een voertuig dat in de omgeving van de Belgiëlei dat voor overlast zorgde door met gierende banden rond te rijden en regelmatig te claxonneren. Een interventiepatrouille kon het voertuig aantreffen op de Belgiëlei. Achter het stuur zat een 20-jarige die ontkende te hebben gereden. De man bleek eerder al de coronamaatregelen te hebben overtreden en kon geen geldige reden geven waarom hij de avondklok negeerde. Bovendien bleek hij veroordeeld te zijn tot een rijverbod. In het voertuig werden bovendien 2 flessen lachgas aangetroffen. Als kers op de taart stond hij geparkeerd op een plek voorbehouden voor mindervaliden. Er werden verschillende pv's opgesteld lastens de jongeman, om verder misbruik te voorkomen werd de (huur)wagen waarin hij rondreed getakeld.

27/03/2021

Pagina's