2018 Antwerpen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2018 Antwerpen

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2018
Area: 
Antwerpen

WOT Centrum betrapt dealer op heterdaad

Het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum kon een dealer op heterdaad betrappen tijdens transactie. Het WOT hield anoniem toezicht in de buurt van de Brederode- en de Paleisstraat toen ze een man zagen instappen in een voertuig. Na enkele momenten verliet de man het voertuig opnieuw. De inspecteurs gingen over tot controle omdat ze een drugsdeal vermoedden. In totaal werd op de verdachte en in zijn voertuig 64 gebruikershoeveelheden cocaïne en 590 euro cash gevonden. Dit werd samen met twee gsm-toestellen in beslag genomen. De verdachte (38) werd gearresteerd en moest voor de raadkamer verschijnen. Deze besliste zijn aanhouding te verlengen. Het onderzoek wordt verdergezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

07/03/2019

Fiets in brand gestoken

Op de Rubenslei werd zaterdagnacht melding gemaakt van een brandende fiets ter hoogte van het stadspark. Gezien de grote droogte kwam de brandweer meteen ter plaatse om het vuur te doven. De politie kon een verdachte vatten die zich ophield in de buurt van de brand. Volgens een getuige was de man mogelijk degene die het vuur had aangestoken. De verdacht bleek drager van een enkelband en gekend voor gelijkaardige feiten in het verleden. Hij werd gearresteerd voor verder onderzoek. Het vuur kon zich gelukkig niet uitbreiden.

20/09/2020

Zwaargewonde bij ongeval op Desguinlei

Donderdagochtend crashte een wagen op het kruispunt van de Desguinlei en de Karel Oomstraat. De bestuurder verloor om onduidelijke reden controle over het stuur, de wagen begon te tollen en kwam tot stilstand tegen een verkeerslicht. De wagen was zwaar beschadigd, de bestuurder (25) liep lichte verwondingen op, zijn passagier (22) was er erger aan toe en werd met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder blies 'alarm', zijn rijbewijs werd voor 3 uur ingetrokken. De politie vonden in de wagen sporen van mogelijk lachgasgebruik, op aangeven van een getuige werd in de directe omgeving van het ongeval een fles lachgas gevonden.

03/09/2020

Wagen over de kop aan de Generaal Lemanstraat

Zaterdag, omstreeks 11.20 uur, gebeurde er een zwaar verkeersongeval op het kruispunt van de Desguinlei met de Generaal Lemanstraat waarbij twee wagens betrokken waren. De 39-jarige bestuurster van een Peugeot uit Merelbeke stond aan het rode licht te wachten om rechtdoor te rijden. Toen ze in haar ooghoek het licht op groen zag springen - om rechtsaf te slaan richting Harmonie - gaf ze gas en reed het kruispunt op. Een Volvo die uit de Generaal Lemanstraat kwam, kon de dwarsende auto niet meer ontwijken en ging door de klap over de kop. De twee inzittenden, de 75-jarige bestuurster uit Berchem en haar 83-jarige buurvrouw, werden hierbij lichtgewond. Ze werden uit het voertuig bevrijd en voor verzorging naar het Sint-Vincentiusziekenhuis gebracht. Iets voor 13 uur kon de rijbaan opnieuw worden vrijgegeven.

30/08/2020

Verdachte van fietsendiefstal gevat

Vannacht zag een patrouille een man rijden op een herenfiets, terwijl hij een damesfiets voortduwde. Toen de man de politie in de gaten kreeg, zette hij de vrouwenfiets tegen een winkelraam in de Belgiëlei. Hij stapte af van de herenfiets en zette die tegen een gevel. Daarna bukte hij zich. Hij gedroeg zich zenuwachtig wat alles samen voldoende was voor een controle van de man. De man gaf een wisselend en onsamenhangend verhaal. Aan zijn handen was te zien dat hij wellicht recent nog aan een fiets had geprutst. Bij verdere controle van de man vond de interventieploeg nog gereedschap.  Het realtime intelligence center (RTIC) kon met camerabeelden achterhalen dat de man in aanmerking kwam voor een diefstal van twee fietsen in de omgeving van de De Keyserlei. De verdachte (41) werd gearresteerd en overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan. De gemerkte fietsen zijn meegenomen zodat de eigenaars achterhaald kunnen worden.
 

19/08/2020

Fietsdiefstal voor het oog van de camera

Naast de reguliere politiepatrouilles op straat, houdt de politie ook cameratoezicht vanuit de commandokamer. Bij het nagaan of de coronamaatregelen goed opgevolgd werden in de stad, stuitte de camera-operator op een beeld waarop twee verdachten te zien waren die een fiets probeerden te stelen. Ze trokken eraan tot de fiets los kwam van een vast voorwerp. Daarna fietsten ze weg via de Breydelstraat in de richting van de Gemeentestraat. Ondertussen reden al verschillende interventieploegen aan. Het snelleresponsteam was in de buurt en kon het duo staande houden. De mannen van 20 en 37 jaar werden gearresteerd en overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan. 

02/08/2020

Plaaster houdt dief niet tegen

Een getuige betrapte maandagmiddag een verdachte man in een garage opde Quinten Matsijslei. De man had net een fiets weggenomen. Toen hij betrapt werd, zette hij het op een lopen. De getuige ging hem achterna en kruiste hierbij twee politiemannen in burger, die de verdachte staande konden houden. De 38-jarige man bleek in het bezit van een grote kniptang. Hij was gevluchto ondanks een plaaster aan één van zijn benen. Hij bleek ook ambtelijk afgeschreven en illegaal in ons land. De man werd gearresteerd.

07/07/2020

Pagina's