Woordvoering | Lokale Politie Antwerpen

Current Size: 62.5%

WoordvoeringPrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Politie Antwerpen heeft drie perswoordvoerders: Wouter Bruyns, Willem Migom en Sven Lommaert. De perswoordvoerders zijn steeds bereikbaar via de perslijn op het nummer 03 338 56 03.

Elke persgerelateerde vraag krijgt een professioneel en onderbouwd antwoord. Wanneer dat niet onmiddellijk kan, wordt dit duidelijk gecommuniceerd aan de betrokken journalist. Er wordt in dat geval een realistische termijn afgesproken waarbinnen een antwoord of feedback zal komen.

Perswoordvoering is teamwork. De perswoordvoerders zijn het gezicht van het korps en zijn mee verantwoordelijk voor het imago van de organisatie. Elke communicatie wordt dus eerst afgetoetst met de betrokken diensten of afdelingen binnen het korps en de verantwoordelijke overheden.

  

Wat wél, wat niet?

De woordvoerders van de politie communiceren wél over:

  • niet-gespecialiseerde opdrachten van de gerechtelijke politie zoals verkeersongevallen, slagen en verwondingen, agressie in het verkeer ...
  • gegevens van gerechtelijk belang die algemeen kunnen vastgesteld worden
  • gegevens van bestuurlijke politie zoals administratieve aanhoudingen n.a.v. ordehandhaving

Ze communiceren niet over:

  • zedenzaken
  • familiale aangelegenheden, partnergeweld incluis
  • zelfdoding
  • feiten waarbij minderjarigen betrokken zijn
  • inbraken in privé-woningen

Communicatiekanalen

De perswoordvoerders stellen dagelijks, ook tijdens het weekend, een persbriefing op. Dat is een selectie van de opvallendste criminele feiten die zich de voorbije 24 uur in Antwerpen afspeelden. Het gaat om verkeersongevallen, overvallen, branden, inbraken in handelszaken of openbare gebouwen, straatcriminaliteit ...

Een keer per twee maanden verstuurt Politie Antwerpen een persbericht met de criminaliteitscijfers. Een keer per jaar stellen stad en politie het jaaroverzicht van de criminaliteitscijfers voor tijdens een persconferentie. Daar krijgen de aanwezige media ook een overzicht van de uitgeschreven GAS-boetes.

Resultaten van acties en campagnes, nieuws en informatie vanuit het korps worden ad hoc gecommuniceerd via persberichten en -conferenties.

Andere woordvoerders

Wie vragen heeft over moordzaken, fraudezaken, zedenmisdrijven, georganiseerde misdaad en andere gerechtelijke onderzoeken, kan terecht bij de woordvoerders van het parket.

Met vragen voor de brandweer kunt u terecht bij woordvoerders Jasmien O (0476 99 13 76) en Kristof Geens (0477 96 75 95).

Verkeersongevallen, branden of criminele feiten die zich afspelen op snelwegen, in het havengebied of op spoorwegen vallen onder de bevoegdheid van de federale politie. Je kunt hun persdienst bereiken op het nummer 0477 50 18 01.

Vervoersmaatschappij De Lijn communiceert zelf over feiten waarbij ze betrokken is zoals agressie tegenover een chauffeur of vandalisme op tram of bus.