Politie logo
CONTACTEER DE POLITIE

Afspraken

Mogen fotografen en cameramannen voorbij het politielint om beelden te maken van een brand of verkeersongeval? Moeten journalisten steeds een perskaart kunnen voorleggen? Op deze pagina vind je alle afspraken met de pers.

De pers moet de perimeter respecteren die de politie instelt bij verkeersongevallen, branden of op plaatsen waar zich een misdaad heeft afgespeeld. Journalisten moeten met andere woorden hun verhaal optekenen van achter het politielint. In uitzonderlijke gevallen, en mits toelating van de officier ter plaats, kunnen fotografen en cameralui binnen de perimeter beelden maken.

Perskaart vs. accreditatie

Journalisten met een officiële perskaart en autopersplaat krijgen doorgaans makkelijker toegang tot zones die door de ordediensten zijn afgezet. Maar in sommige gevallen volstaat zelfs een perskaart niet. Bij grote evenementen zoals de AG Antwerp 10 Miles, de Port of Antwerp Night Marathon of grote muziekfestivals zoals Fire is Gold moet je bij de organisatoren een accreditatie aanvragen.

Mailinglijst

Wil je graag worden opgenomen in het persbestand van onze perswoordvoerders? Bel dan naar de perslijn en bezorg je gegevens. Als wij je mailadres kennen, voegen wij je toe aan onze mailinglijst zodat je automatisch op de hoogte blijft van onze dagelijkse briefings en persberichten.