Efficiëntie | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

EfficiëntiePrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Het nieuwe politiegebouw zal technologisch hoogwaardig zijn en helemaal klaar voor de meest moderne veiligheidstechnologie.

Duurzaamheid

Door het gebruik van zonnepanelen en hoogwaardig isolatiemateriaal, zet de politie een duurzaam gebouw neer, dat voldoet aan de hedendaagse normen en eisen. Maar er is meer dan dat. Het gebouw wordt beoordeeld volgens het BREEAM-certificaat. Dit staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Dit is een beoordeling van een gebouw op het vlak van duurzaamheid. Het gaat hierbij niet enkel om de isolatiegraad maar ook om de gezondheid van de politiemedewerkers (goede ventilatie), het transport (ligging ten opzichte van openbaar vervoer), de afvalverwerking, de uitstoot van het gebouw, enzovoort.

Bezettingsgraad 

De bezettingsgraad of ratio van een gebouw is het aantal werkplekken dat wordt voorzien in verhouding tot het aantal personeelsleden. De ratio is gebaseerd op werkplekbezettingsmetingen. Hieruit blijkt dat werkplekken in de huidige politiekantoren gemiddeld slechts 43 % van de tijd in gebruik zijn (mensen op het terrein, in vergadering, ziek, thuiswerk, vakantie ...). Op basis van de metingen is beslist om per tien administratieve medewerkers acht werkplekken te voorzien in het nieuwe gebouw. Voor operationele politiemensen die vaker buiten op het terrein werken, ligt deze bezettingsgraad lager.