Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE

Wijkteam Kiel treft verdachte van verschillende diefstallen

22 november 2022

Afgelopen vrijdag heeft de politie een man gearresteerd die zes keer geseind stond voor verscheidene diefstallen. De man was ook uitvoerig gekend en had nog een rijverbod van tenminste 210 dagen openstaan. Mogelijk is de 35-jarige verdachte ook betrokken bij drie diefstallen die in onderzoek zijn. Hij is gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die heeft hem aangehouden.

Het wijkteam van het Kiel kreeg tijdens hun patrouille op de Boomsesteenweg een man in de gaten die ze herkenden van op onder meer de politiebriefing. De verdachte stond geseind voor vrijheidsbeneming en verhoor. Het team slaagde er in de man te vatten en te identificeren. 

10 keer geseind

Bij nazicht in de politiedatabanken, bleek dat de man maar liefst voor zes dossier gearresteerd diende te worden. Het gaat om feiten zoals winkeldiefstallen, een fietsdiefstal en diefstal uit een voertuig op Antwerps grondgebied en een zware diefstal in de omgeving van Grimbergen. Er wordt ook nog onderzocht of de verdachte in aanmerking komt voor drie andere diefstallen. Hij stond ook vier keer geseind voor een betekening van het recht tot sturen. Het aantal dagen rijverbod was al opgelopen tot 210 dagen. 

Gekend voor 40 feiten

De verdachte is geen onbekende voor de politie en het gerecht. De politie kent hem voor 30 diefstallen, vijf zware diefstallen en vijf keer was hij de dader van opzettelijke vernielingen. De meeste van de feiten pleegde hij dit jaar in 14 verschillende politiezones. 

Verdachte naar onderzoeksrechter

De verdachte is een man van 35 jaar. Over zijn woonplaats blijft de man onduidelijk. De politie arresteerde hem en wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Antwerpen.