Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE

Waslijst aan dealers gevat

6 februari 2024

Verschillende dealers liepen de afgelopen dagen tegen de lamp. De jongste was slechts 14 jaar oud.

Duo op step levert hasj

 

Het WOT Noord merkte donderdagavond een jonge kerel op die samen met een vriend kwam aangereden op een elektrische step en contact maakte met een man in een café. Toen de politie wilde tussenkomen probeerde de stepper tevergeefs te vluchten. Zijn passagier was net hasj komen leveren aan de man op café. Beide verdachten (18 en 19) werden gearresteerd. De leverancier werd aangehouden, de stepper is vrij onder voorwaarden.

 

Het WOT Centrum merkte vrijdag een slordige man op in de Broederminstraat. De man werd gevolgd tot in de Jongelinckstraat, waar hij contact maakte met een wachtende man. Er bleek cocaïne te zijn verkocht. De verkoper (29) bleek nog 50 gram cocaïne op zak te hebben. Hij verbleef bovendien illegaal in ons land en werd voor de onderzoeksrechter gebracht. Die besloot hem vrij te laten.

 

Het wijkteam van ’t Zuid onderschepte tijdens een controleactie op zaterdag een dealer in het Lammekensraamveld. De verkoper (43) had nog 1 160 euro, cocaïne en cannabis op zak. Hij werd voorgeleid en is aangehouden.

 

Het WOT Zuid merkte zaterdagavond een verdacht persoon op in de Fruithoflaan. De man had 10 gram cannabis op zak. Berichten op zijn gsm deden vermoeden dat hij zich inliet met de verkoop van drugs. Bij de man thuis werd nog cannabis en een weegschaal aangetroffen. De man van 27 werd voorgeleid en is vrij onder voorwaarden.

Piepjonge dealer

 

Het WOT West stelde vrijdagnamiddag een deal vast in de Grote Pieter Potstraat. Toen de vermoedelijke verkoper een pand verliet ging de politie over tot controle. De jonge verdachte verzette zich hevig, verwondde een politieman, maar werd wel gevat. Hij was cannabis komen leveren. De jongen van 14 werd voor de jeugdrechter gebracht. Zijn klant kreeg een boete.

 

Het WOT Oost merkte zaterdagmiddag een bromfietser op die zich aan hoge snelheid door het verkeer bewoog. Nadat de jonge bestuurder een kort contact maakte met een wachtende man, kwam de politie tussen. Er bleek cocaïne te zijn verkocht. De 17-jarige leverancier werd voor de jeugdrechter gebracht. Zijn bromfiets bleek opgevoerd en werd in beslag genomen. 

 

Het WOT City hield woensdag toezicht in de omgeving van de Korte Zavelstraat en de Diepestraat. Ze gingen op zoek naar straatdealers, maar hadden ook oog voor plaatsen waar heel wat dealers hun drugs verstoppen. Er werd hasj, cannabis en cocaïne aangetroffen in brievenbussen, achter regenpijpen en op autobanden. Het team herkende ook een geseinde man die gezocht werd in een lopend onderzoek. Hij verblijft ook illegaal in ons land. De verblijfplaats van de man kon achterhaald worden en de politie vond cocaïne, 600 euro cash, en verschillende telefoons. De man (29) werd gearresteerd.