Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
  • Home
  • Nieuws
  • Vier auto’s met link naar drugsmilleu getakeld

Vier auto’s met link naar drugsmilleu getakeld

28 november 2023

De Antwerpse politie heeft zaterdag vier wagens laten wegslepen tijdens een actie met als doel criminelen te raken in hun portefeuille. De eigenaars hadden voor meer dan 300 000 euro aan openstaande boetes verzameld. Tijdens de actie stelde de verkeerspolitie ook een aantal verkeersinbreuken vast.

De lokale recherche, de verkeerspolitie en de douane sloegen zaterdag de handen in elkaar om achterstallige boetes te innen bij onder meer personen of vennootschappen die gekend zijn voor drugsfeiten of feiten die gerelateerd zijn aan drugsfeiten.

Openstaande boetes

De politie liet vier wagens takelen omdat de eigenaars voor een totaal van 302 667,63 euro aan openstaande boetes niet meteen konden betalen. Drie andere personen gingen wél over tot de onmiddellijke betaling van hun openstaande schuld, goed voor een totaalbedrag van 5 671,62 euro.

Verkeersinbreuken

Tijdens de actie werd ook de hulp van de verkeerspolitie ingeschakeld. De medewerkers controleerden een voertuig naar aanleiding van een gevaarlijk inhaalmaneuver. De bestuurder bleek niet te beschikken over een rijbewijs en was onder invloed van cocaïne.