Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
  • Home
  • Nieuws
  • Verkeerspolitie PZA volledig in het nieuw

Verkeerspolitie PZA volledig in het nieuw

31 maart 2023

Sinds vorige week is de Antwerpse politie in het straatbeeld te spotten op 19 nagelnieuwe BMW-motoren van het type R 1250 RT, voorzien van het opvallende Battenburgpatroon. Om hun zichtbaarheid nog te vergroten, staken we alle motards van de verkeerspolitie in een nieuw motorpak, ontworpen op maat van PZA.

Motards verkeerspolitie in nieuw pak - 2023

Onze motards van de verkeerspolitie trotseren dagelijks weer en wind. Ze vatten vaak post op gevaarlijke locaties. Daarom zetten we als korps graag in op hun zichtbaarheid en veiligheid in het verkeer en op het draagcomfort voor onze collega’s.

Battenburg

Twee jaar geleden kozen we als eerste politiekorps voor de nieuwe BMW R 1250 RT-motoren. Vandaag steken we deze motoren in een nieuw Battenburgjasje.

Beter zichtbaar

Deze markering zorgt ervoor dat de motoren vier keer beter zichtbaar zijn - zowel ’s nachts als overdag. Geen overbodig luxe als je je begeeft in het drukke stadsverkeer en vaak in moeilijke omstandigheden het verkeer moet regelen. 

Op maat gemaakt

Winter en zomer rijden onze motards buiten en dat was in het verleden vaak te zien aan hun motorkledij. Die ziet sterk af onder de weersomstandigheden.

Daarom liet de verkeerspolitie een op maat gemaakt pak ontwikkelen dat bij verschillende weertypes het nodige comfort biedt aan onze motards. Kwaliteit, veiligheid, draagcomfort en duurzaamheid stonden centraal bij de ontwikkeling. 

Zomer- en winterpak

Sinds dit weekend zijn onze zestig motards uitgerust met een zomer- en winterpak. Op hun nieuwe motoren zijn ze er klaar voor om mee te werken aan de verkeersveiligheid in onze stad.  

Motoren verkeerspolitie met Battenburgpatroon