Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
 • Home
 • Nieuws
 • Vijf inzittenden van wagen maken het te bont

Vijf inzittenden van wagen maken het te bont

3 juni 2024

De verkeerspolitie zette zondagochtend een verkeerscontrole op in de omgeving van het Schipperskwartier. Twee bestuurders reden onder invloed van alcohol. In een Nederlands voertuig zaten vijf inzittenden die het wel al te bont maakten. Twee van hen zijn uiteindelijk gearresteerd. Hun auto en twee messen zijn in beslag genomen.

Op zondag 2 juni heeft de dienst verkeerstoezicht een korte actie gehouden tegen het rijden onder invloed. Hiervoor zetten ze een controlepost op ter hoogte van het Schipperskwartier. In amper twee uur tijd kon de politie 93 bestuurders controleren. Een aantal van hen hadden inbreuken begaan.

Resultaten

 • De politie deed twee motorrijders stoppen omdat ze niet de vereiste beschermkledij droegen. 
 • Eén bestuurder was aan het gsm'en tijdens het rijden;
 • Twee personen reden onder invloed van alcohol en een van hen onder invloed van drugs, wat een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs als gevolg heeft. Meer info hieronder.

Inhalen in Waaslandtunnel

Een van de bestuurders die onder invloed van alcohol reed, werd betrapt toen hij in de Waaslandtunnel een andere auto inhaalde. Hij blies 0,60 mg/l waardoor zijn rijbewijs meteen voor 15 dagen ingetrokken werd. Zijn Portugees voertuig was niet correct ingeschreven en verzekerd. De politie nam de wagen in beslag. De andere bestuurder die onder invloed van alcohol reed, bleef met 0.49 mg/l net onder de grens voor het intrekken van zijn rijbewijs. Maar ook zijn auto was niet verzekerd en is in beslag genomen. Ook nog twee andere voertuigen die niet verzekerd in de controlepost belandden, zijn in beslag genomen. 

Geen gordel om

In een Nederlands voertuig dat in het dispositief belandde, droegen vier van de vijf inzittenden hun veiligheidsgordel niet. Ze kregen een boete die ter plaatse moest betaald worden omdat zij niet in België wonen. Tijdens de controle kreeg de politie het vermoeden dat de bestuurder onder invloed van drugs achter het stuur was gekropen. Hij testte positief op drugs en zag zijn rijbewijs meteen voor 15 dagen ingetrokken worden. Geen van de anderen had een rijbewijs. En dus werd de auto aan de kant geparkeerd. 

De politie vermoedde dat de Nederlanders buiten het zicht van de politie alsnog het voertuig zouden nemen en naar Nederland vertrekken. En dus bleef de politie de wagen via het cameranetwerk in de gaten houden. En maar goed ook. Want na enige tijd begon de auto toch te rijden, en niet vanzelf. Een van de ploegen zette de auto opnieuw aan de kant. Een van de passagiers, zonder rijbewijs, was achter het stuur gekropen. En dus startte de controle opnieuw. Ook hij moest een drugstest afleggen ... die een positief resultaat kende. Na overleg met het parket is de auto dan maar geïmmobiliseerd.

Groot keukenmes

De andere inzittenden zijn gecontroleerd. Tijdens die controle gooide de aanvankelijke bestuurder een groot keukenmes weg in een portaal in de straat. Dat was de verkeerspolitie niet ontgaan en dus is de man van zijn vrijheid beroofd. Tijdens het doorzoeken van de auto vond de politie ook nog een tweede mes. Alle messen zijn in beslag genomen. Een van de gecontroleerde inzittenden had zich tijdens de controle zo hard verzet, dat ook hij is meegenomen voor weerspannigheid. 

Samengevat leverde de controle van de Nederlandse wagen het volgende op:

 • Vier inbreuken op de verplichting om de gordel te dragen;
 • Twee keer rijden onder invloed van drugs;
 • Rijden zonder rijbewijs;
 • Proces-verbaal voor wapendracht en arrestatie van de verdachte;
 • Proces-verbaal voor weerspannigheid en vrijheidsberoving van de verdachte.

De jongeren die gearresteerd werden, zijn 20 en 21 jaar oud.