Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
  • Home
  • Nieuws
  • Speurders leggen illegaal pokerspel stil

Speurders leggen illegaal pokerspel stil

16 november 2023

In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een illegaal pokerspel stilgelegd in een café in de Statiestraat. Tijdens de actie van de lokale recherche, in samenwerking met de kansspelcommissie, werden onder meer een pokertafel, speelkaarten, pokerchips en een grote som cash geld in beslag genomen.

Via verschillende kanalen was het de speurders van de dienst leefmilieu van de lokale recherche ter ore gekomen dat er in café Abilux illegale pokeravonden werden georganiseerd. Verder onderzoek wees uit dat alle vermeende betrokkenen gekend zijn voor feiten van illegale kansspelen of gelinkt zijn aan personen die betrokken zijn bij de organisatie van illegale kansspelen.

Kansspelcommissie

Daarom deden de rechercheurs woensdagavond om 23.40 uur een controle in het café. Ze lieten zich hiervoor bijstaan door medewerkers van de kansspelcommissie en door collega’s van de wijkwerking van regio Centrum en van de arrestatie-eenheid.

Spelers en organisatoren

Bij het betreden van het café bleek inderdaad dat verschillende personen zich rond een pokertafel bevonden. Op de tafel lager zowel speelkaarten als pokerchips. Zes spelers en organisatoren, tussen 35 en 62 jaar oud, werden gecontroleerd en geïdentificeerd. Zij zullen op een later tijdstip worden verhoord over deze feiten.

Inbeslagnames

Al het speelgeld, goed voor een bedrag van 5 073 euro en 1 565 Chinese yuan, werd in beslag genomen. Van een aantal prominente spelers werden ook de gsm’s in beslag genomen. Er werd ook een laptop meegenomen met het oog op verder onderzoek. De controle verliep rustig, zonder incidenten.