Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE

Resultaten snelheidscontrole met interceptie

20 juni 2022


Op zondag 19 juni heeft de verkeerspolitie een snelheidscontrole georganiseerd waarbij hardleerse overtreders uit het verkeer gehaald werden. Ze hadden zich op drie plaatsen opgesteld, verspreid over de dag. 213 bestuurders reden te snel.

Controle op drie plaatsen

De verkeerspolitie zette de eerste controlepost op aan de Noorderlaan, vlakbij de IJzerlaan. Na de middag verplaatste het dispositief naar de Plantin en Moretuslei waar het verkeer staduitwaarts gecontroleerd werd. In de loop van de avond kwam het verkeer dat de stad wilde inrijden aan de beurt. Hardrijders worden meteen uit het verkeer gehaald en met hun overtreding geconfronteerd.

Resultaten actie

De verkeerspolitie controleerde van 1 932 voertuigen de snelheid. 213 bestuurders reden te snel. Zij kregen een boete in de bus. Enkele opvallende vaststellingen volgen hier:

  • Een motorrijder haalde een snelheid van 92km/u waar de snelheid beperkt was tot 50 km/u. De bestuurder had geen rijbewijs om een motorfiets te besturen. Zijn rijbewijs voor een auto is onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Op vraag van het parket is de moto geïmmobiliseerd en getakeld.
  • Een buitenlandse bestuurder reed te snel maar betaalde zijn boete netjes. Alleen bleek bij de controle van zijn identiteit dat hij nog een bevel tot gevangenneming achter zijn naam had staan. En dat bevel is meteen uitgevoerd.
  • Een motorrijder kreeg de controlepost aan de Plantin en Moretuslei in de gaten en stopte vlak voor de post. Daarna wandelde hij weg van de politie. De politie wilde er het fijne van weten en controleerde de man. Hij niet over een gepast rijbewijs te beschikken waarna ook zijn rijbewijs werd ingehouden.
  • De politie zag hoe iemand al gsm'end de controlepost voorbij reed. De politie stelde een proces-verbaal op. En een stepper zag zijn step in beslag genomen worden omdat het voertuig niet was verzekerd.
  • Tot slot heeft een leerling-bestuurder proefondervindelijk geleerd dat het niet is toegestaan om de regels rond het voorlopig rijbewijs te negeren. Hij had een passagier aan boord wat bij dat type voorlopig rijbewijs niet is toegestaan. Op de koop toe reed de man te snel.